Jadran, Primorac i Budva igraće u Beogradu i Splitu, Kataro na premijeri u Rijeci

Regionalna vaterpolo liga počinje 24. novembra – trinaest ekipa će nastupati u Premijer ligi (najviši rang takmičenja) i biće podijeljene u dvije grupe.

Prvi turniri igraće se u Beogradu i Splitu, domaćini su Novi Beograd i Jadran (ST).

U grupi A (Beograd) igraće Jug, Mladost, Jadran Herceg Novi, Šabac, Partizan, Budva i Novi Beograd, a B grupi (Split) Radnički Kragujevac, Jadran Split, Crvena Zvezda, Solaris, Primorac i Mornar. U prvoj fazi svi timovi igraće međusobno, a nakon prvog dijela najbolja tri iz A grupe suočiće se sa ekipama koje su od 4. do 6. mjesta u grupi B i obrnuto. Oni timovi koji nijesu igrali međusobno na prva dva turnira suočiće se u trećoj fazi.

Na trećem turniru, timovi koji su zauzeli prvo mesto u grupi A, igraće protiv timova koji se nalaze u grupi B posle prve faze. Klubovi od 4. do 7. mesta u grupi A igraće protiv ekipa koje su se plasirale od 4. do 6. mjesta u grupi B.

Četiri najbolje ekipe plasiraće se na fajnal – for.

Odbor je predložio domaćine naredne dvije faze, ali odluka će biti potvrđena nakon razgovora sa klubovima.

Drugo po kvalitetu takmičenje – A1 Regionalna liga, igraće se u istom formatu (tri turnira i plej-of).

Rijeka i Novi Sad domaćini su prve faze i to od 18. do 21. novembra.

U A 1 Regionalnoj ligi nastupaće: (grupa A – Rijeka): Primorje, Kataro, Medveščak, Nais Niš, KPK Korčula, Valis Valjevo, (grupa B – Novi Sad) Vojvodina, Zemun, POŠK, Proleter Zrenjanin, Zadar 1952 i Triglav Kranj.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button