Ivović i Janović odveli Jug u finale

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 714 pregleda Dodaj komentar

Janovic_NikolaVaterpolisti Juga prvi su finalisti Evrolige za vaterpoliste, a crnogorski reprezentativci Aleksandar Ivović i Nikola Janović bili su ključni igrači u ekipi Dubrovčana.

 

Ekipa Veselina Đuha je bila bolja od Partizana 8:7 (2:1, 2:1, 3:3, 1:1), pa je došla u priliku da se bori za četvrtu evropsku krunu.

 

Crno-bijeli, za koje se naš Nemanja Vico jednom upisao u strijelce i dobro se nosio kao jedini centar u ekipi Vladimira Vujasinovića, pružili su odličan otpor i u posljednjoj četvrtini stigli do izjednačenja 6:6.

 

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo Aleksandar Ivović, sa dvije odlično odigrane odbrane i golom za 7:6, da bi ključnih 8:6 postavio Janović iz peterca, što mu je bio drugi gol na meču.

 

Partizan je uspio da smanji na 8:7, imali su i posljednji napad za produžetke, ali je Bošković bio izvanredan u odbrani, pa će Vico, Predrag Jokić i Uroš Čučković ipak morati da se bore za treće mjesto.

 

Janović i Ivović sa Jugom u finalu čekaju boljeg iz drugog polufinala završnog turnira, koji se igra u Beogradu, u kojem je Crvena zvezda veliki favorit protiv Barselonete.

 

Partizan Raiffeisen – Jug Croatia osiguranje  7:8 (1:2, 1:2, 3:2, 2:2)

 

Sudije: Massimo Caputi (ITA), Adrian Alexandrescu (ROU).

LEN delegati: Stefan Bottlik (SVK), Gyorgy Martin (HUN)

 

Partizan Raiffeisen: Slobodan Soro (cap), Marko Matović, Dušan Mandić 2, Dimitrije Obradović, Gavril Subotić, Ivan Rackov 1, Miloš Ćuk 1, Nikola Dedović 1, Uroš Čučković, Stefan Mitrović 1, Đorđe Tanasković, Predrag Jokić, Nemanja Vico 1 .

Trener: Vladimir Vujasinović

 

Jug Croatia osiguranje: Marko Bijač, Tihomil Vranješ, Miho Bošković 2, Nikola Janović 2, Maro Joković, Anthony Azevedo, Pavo Marković 1, Andro Bušlje 1, Frano Karač, Nikša Dobud (cap) 1, Aleksandar Ivović 1, Marko Macan, Boris Pavlović.

Trener: Veselin Đuho

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar