Ivanović: Loša atmosfera na sjednici, dva zaposlena u FSCG vršili pritisak

Predsjednik Udruženja sudija i instruktora FSCG Svetozar Ivanović obratio se javnosti sa detaljima oko određivanja predstavnika pomenutog udruženja na Izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza naše zemlje na kojoj je Dejan Savićević reizabran za predsjednika.

Saopštenje Ivanovića prenosimo u cjelosti:

Kao predsjednik Udruženja sudija i instruktora FSCG, a s obzirom na dešavanja u vezi sa izborima za predsjednika FSCG, želim da upoznam fudbalsku javnost o detaljima oko određivanja Veljka Boškovića za delegata u skupštini FSCG u ime našeg udruženja.

15. maja 2021 godine, održana je Skupština udruženja sudija i instruktora FSCG na kojoj je biran delegat koji će predstavljati naše udruženje na izborima za predsjednika FSCG.

Cijeli tok skupštine obilježila je veoma loša atmosfera, čemu su najviše doprinijeli dva člana Skupštine koji su zaposleni u FSCG, koji su konstantno vršili pritisak, tražeći da donesemo nezakonite odluke i da izabrani delegat mora na izborima za predsjednika FSCG glasati za Dejana Savićevića.

Ne želeći da učestvujemo u ovim neregularnim radnjama, ja kao predsjednik udruženja i delegati sa južne regije napustili smo sjednicu, koja je ličila na sve, osim na fer, demokratski i sportski izbor delegata.

Što se dešavalo nakon našeg odlaska, ko je potpisao zapisnik, odluku o izboru delegata (ako je donešena), kao i ovlašćenje za učešće na izbornoj skupštini FSCG, ostavljam da utvrde nadležni organi, ja kao jedini ovlašćeni nijesam ništa potpisao.

Pretpostavljam da će čelnici FSCG znati da “cijene” trud gospodina Boškovića i onih koji su ga nelegalno izabrali.

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button