Itana Grbić očekuje na SP nikad teži zadatak

Itana Grbić jedva čeka start Svjetskog prventva i smatra da će “lavice” biti spremne za velike izazove i nikad teži zadatak.

Naše su jedva dočekale da stignu u Španiju gdje se igra šampionat.

“Posebna je energija u timu od samog dolaska u Barselonu. Osjećaj je poseban i konačno počinje ono za što smo se dugo spremale”, poručila je Itana.

Naš sastav je podmlađen, dosta je novih rukometašica, brojne nijesu igrale veliko takmičenje. Za mnoge će novost biti igranje i na svaka dva dana, zato je teško pretpostaviti šta možemo da očekujemo od našeg nacionalnog tima. Itana je optimista.

“Nikad teži zadatak nas očekuje, veliki izazov za sve nas, ali naravno da smo spremne. Sve se brzo dešavalo i ostale smo bez nekoliko važnih igračica, ali svaka djevojka je spremna i veoma značajna za tim. Uzbuđena sam i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati. Vjerujem u ovu ekipu i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe. Nadam se da možemo do dva boda već na startu, iako će biti možda i najteže do sad.”

Slovenija je prvi rival, tim koji predvodi sa klupe Dragan Adžić.

“Slovenija ima izuzetne bekove koji su izuzetni šuteri. Omoregi, Stanko i Gros su mi dobro poznate, one su glavne igračice, ali vjerujem u našu odbranu koja je uvijek bila naš glavni adut. Moramo da budemo strpljive u napadu i da idemo sigurno ka golu, to smo vježbali, ispoštovaćemo sve što od nas bude tražila selektorka Popović i vjerujem da to može da nas dovede do prve pobjede.”

Naše djevojke nijesu imale dovoljno vremena za pripremu kada se uzme u obzir koliko su promjena doživjele. Dva meča protiv Švedske su smjernica.

“Bilo bi dobro da smo imale još vremena da se pripremimo imajući u vidu to da smo u novom sastavu, ali šta je tu je. Prilagodile smo se situaciji, nikada ni do sada nijesmo imale mnogo vremena da se spremamo pred ovakvo prvenstvo. Protiv Švedske smo vidjele koliko možemo, gdje možemo bolje i bićemo spremne za prvi meč na prvenstvu u Španiji.”

Izvor
CDM

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button