Itana Grbić: Nisam očekivala laku pobjedu, ali moramo da promijenimo stav i odnos, ako želimo na Olimpijske igre

Ognjen
Piše: Ognjen 196 pregleda Dodaj komentar
foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Itana Grbić je poslije trijumfa nad Paragvajem istakla da nije očekivala laku utakmicu, ali da ekipa mora da promijeni odnos i stav u nastavku kvalifikacija za Olimpijske igre.

“Lavice” su teže od očekivanog savladale selekciju iz Južne Amerike sa 30:25.

“Ne znam ko je očekivao da će biti lakša pobjeda, mi nijesmo definitivno jer smo i na Svjetskom prvenstvu imali problema i igrali neki egal sa njima. Iz godine u godinu igraju sve bolje, ekipa koja nama najmanje leži. Niži, brzi igrači, mi smo veći od njih u odbrani, pa su nam pravile dosta problema. Sa druge strane, u narednih 48 sati dosta toga mora da se promijeni ako želimo nešto da uradimo. Jedno je prva utakmica i nervoza, a drugo su stav i odnos. Igramo za Olimpijske igre i moramo da promijenimo odnos i stav svi“, istakla je Itana.

Za dva dana naš tim čeka mnogo teži zadatak, utakmica protiv domaćina turnira Njemačke, koja je danas savladala Sloveniju 31:25.

„Znali smo od početka da je Njemačka glavni favorit, kao domaćin, ali isto tako to su igrači koji nam više leže i sa njima sigurno znamo bolje da igramo, jer se srijećemo i u Ligi šampiona. I ne da vjerujem nego moramo da odigramo bolje i da se pokažemo protiv Njemačke“, dodala je Grbić.

Njemačka i Crna Gora igraće u subotu od 14 sati.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar