Itana Grbić: Mislila sam da sam brza, dok nijesam došla u Mađarsku

Itani Grbić je legao FTC, kaže da je srećna i ispunjena, osjeća veliko povjerenje, a u kratkom periodu je uspjela da se nametne i ozbiljnom minutažom doprinese odličnim izdanjima šampiona Mađarske.

– Sve se brzo desilo, bukvalno u dva, tri dana sam sve dogovorila, a nakon jednog treninga otišla sam sa ekipom na turnir u Rumuniju. Nijesam imala vremena da puno razmišljam, niti da dam sebi vremena da se priviknem. Stigla sam i od starta dobila dobru minutažu. Mislim da sam protiv Bukurešta i Baja Marea imala maksimalnu minutažu. Vidjela sam da su ljudi iz kluba bili iznenađeni kako sam se brzo uklopila. Mislim da sam dobru energiju, koju sam imala od januara kada sam počela da igram srednjeg beka, samo prenijela u FTC.

Naša reprezentativka odigrala je sjajan meč protiv Podravke prije tri dana u Budimpešti. Na terenu izgleda kao da je godinama članica mađarske ekipe. Ulazi hrabro u duele, šut je služi i razigrava.

– Bila sam svjesna situacije da nemam puno vremena, ali i da želim da se nametnem i da trener može da mi vjeruje. Jednostavno, nijesam imala drugi izbor. Djevojke su mi pomogle, a generalno sistem napada je sličan, odnosno akcije su pretežno iste.

Itana je prepoznatljiva po brzoj igri, trčanju…

– Ovdje se igra i trči brže od onoga kako sam navikla. U jednom momentu sam dobila komentar da sam mnogo spora i moram da se ubrzam. I to je tako, jer sam osjetila brži protok lopte, non-stop se trči tranzicija i vuče brzi centar. Ne staje se, a trener želi taj tempo. Još uvijek se privikavam, ali mislim da treba samo u glavi da prelomim. Potrebno je vrijeme da se naviknem, a u tome mi može pomoći dobar rad.

Prvi put u karijeri je suočena kaže sa nekim stvarima za koje je bila sigurna da je spremna.

– Bila sam prvu sedmicu u šoku. Na sebe sam gledala kao na nekoga ko može da trči i ko je kondiciono spreman za sve. Ali, vidjela sam da malo zaostajem jer se ovdje najviše trči i najbrže igra.

Sa FTC-om je osvojila tri boda iz dva meča LŠ. Mađarska ekipa može još bolje tvrdi naša reprezentativka.

– Prvo kolo je bilo šokantno i puno iznenađenja. Moja ekipa je srećna sa bodom iz Njemačke. Smatram da smo bili favoriti i mogu da kažem da smo bolja ekipa, ali imena i papir ne igraju ulogu. Borusija je odigrala dobru utakmicu, a njihov drugi golman je prelomio. Sigurna sam da ćemo u nastavku igrati bolje, što smo uradile u meču sa Podravkom. Nijesmo baš najbolje počele, ali smo u drugom poluvremenu pokazale klasu i napravile razliku. Sigurna sam da će u našoj grupi svima biti teško da osvoje bodova. Zato treba ići korak po korak. Naravno, uvijek treba misliti na pobjedu, ali je teško prognozirati. Mislim da je najvažnije da ekipa bude zdrava i da se povrijeđene igračice vrate na teren. Povrede su nešto najgore u sportu, nikad ne znamo kada se to može desiti, nažalost vidjeli smo to kroz našu Đinu. Zato treba da smo svi srećni i koristimo vrijeme na terenu – poručila je Grbić.

Čula sam se sa Marijom Jovanović, ovdje je svi vole i poštuju

Lijepi ambijent i van terena prija Itani.

– U Budimpeštu sam dolazila dosta puta turistički i uvijek sam imala osjećaj da sam u jednom od najljepših gradova Evrope. Prije nego što sam i došla čula sam se sa Marijom Jovanović, koju ovdje svi vole i poštuju. I ona mi je rekla da nema greške u izboru sredine. Lično mi ulogu igra život van rukometa. Tu moram da sam srećna i ispunjena. Baš sam se pronašla, srećna sam, zadovoljna u svakom pogledu. Nadam se da će tako ostati.

Izvor
Ana Marković / Arena

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button