Ilija Tadić upisao Univerzitet Notr Dam

Ognjen
Piše: Ognjen 9 pregleda Dodaj komentar
2 minuta čitanja
Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore

Paraolimpijac Ilija Tadić upisao je Univerzitet Notr Dam i karijeru će,ako sve bude po planu, od kraja avgusta nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Barjaktar sa Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru bio je na dvije stotinke od novog nastupa na Igrama i paraolimpijske vize za Igre u Tokiju.

,,Dobio sam punu stipendiju koja pokriva troškove školarine i boravka u internatu. Izuzetno sam zadovoljan i srećan.
Rijetkost je da Univerzitet u svoj tim primi paraolimpijca zbog razlike u vremenima. Trenutno u Sjedinjenim Američkim Državama postoji samo jedna američka paraplivačica na Rajs Univerzitetu. Ta situacija se polako mijenja. Prošle godine Univerziteska sportska asocijacija (NCAA) formirala je radnu grupu u cilju postepenog integrisanja paraolimpijaca u takmičarski program u atletici i plivanju. Na taj način će se omogućiti da paraolimpijci dobiju mogućnost treniranja i školovanja na najvišem nivou. Još nisam odlučio koji ću smjer pohađati, ali će najvjerovatnije to biti finansije sa specijalizacijom u finansijskoj analitici.
Plivački tim Univerziteta Notr Dam takmiči se u elitnoj NCAA diviziji. U prošloj sezoni zauzeo je 11 mjesto pod vođstvom trenera Majkla Licingera koji je već šest sezona na čelu plivačkog tima.
Univerzitet Notr Dam je istraživački univerzitet u gradu Sout Bend, u saveznoj državi Indijana. Osnovan je 1842. godine, a među najpoznatijim studentima su legendarni kvoterberk NFL lige Džo Montana i Kondoliza Rajs, nekadašnji državni sekretar SAD.”

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar