Igra koja daje optimizam za budućnost

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 255 pregleda Dodaj komentar
Foto: CEV

Prvi selektor Crne Gore i naš proslavljeni trener Veselin Vuković za Pobjedu komentariše nastupe odbojkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

U ovom komentaru je govorio o pobjedi Crne Gore protiv Danske (0:3), koja je našu selekciju održala u igri za osminu finala, nakon dva startna poraza od Holandije i Sjeverne Makedonije.

Nakon poraza od Makedonije, bilo je izuzetno važno da stručni štab, prvenstveno psihološki, vrati igrače za meč sa Danskom, posebno ako imamo da umu da smo u subotu igrali drugu utakmicu po redu, a u nedjelju prvu, da je bio veoma kratak vremenski rok za oporavak.

– Na dan utakmice, na jutarnjem treningu, se konstatovalo da Vojin Ćaćić neće moći da pomogne na utakmici sa Danskom, što je bio dodatni hendikep. U prvom setu protiv Danske se osjetila nesigurnost, možda tragovi utakmice sa Makedonijom. Međutim, sve poslije toga je bila jedna veoma dobra partija, gdje nije bilo lakih poena za protivnika, gdje se u dosta navrata radila zaštita, i iz nje su se pravili poeni u kontranapadu.

– Dakle, igra naše reprezentacije je u svim segmentima bila bolja nego prethodna dva dana. Protiv Danske nije bilo puno izmjena, uglavnom je sedmorka koja je počela i završila, uz neke male korekcije. Na ovom meču smo na poziciji prvog libera mogli da vidimo Rovčanina, kojeg su protivnici tražili i “gađali”, ali koji je izdržao taj pritisak. Obojica primača, korektor Jovović, obojica srednjaka su pružili veoma korektnu igru i to je ono što je sigurno ohrabrujuće, nezavisno od kalkulacija da li mi možemo ili ne možemo dalje. U svakom slučaju, ovo je igra koja hrabri i daje optimizam za budući period kad je u pitanju ovaj sastav – zaključio je Vuković.

Crna Gora večeras (20 sati) u Skoplju igra protiv Češke.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar