Igo Kruzija za Arenu: Spreman sam na sve!

sport
Piše: sport 913 pregleda Dodaj komentar

Igo-Kruzija-01-uTaj momak ima nevjerovatnu želju da igra za Crnu Goru! Ovako su saigrači pričali za Iga Kruziju, francuskog vaterpolistu koji ovih dana dobija crnogorski pasoš.

 

U Budvu je došao iz Marseja, svi kažu – sa jasnom namjerom da se nađe u opremi sa crnogorskim grbom. Potvrđeno nam je prije dva dana – ubojiti ljevak biće na spisku uoči priprema za završni turnir Svjetske lige i Svjetsko prvenstvo. San mu se ostvario, još samo da zaigra za Crnu Goru na nekom velikom takmičenju.

 

– Svjestan sam da je ulazak u crnogorsku reprezentaciju ogromna šansa – kaže Kruzija na početku razgovora za Arenu. – To je jedna od boljih reprezentacija na svijetu i nije lako ući u tim. Ima mnogo dobrih igrača, ali svako mora da zna da sam spreman na sve i da ću se svakog dana boriti da igram za Crnu Goru.

 

Ušao u istoriju

 

Prvu sezonu u Crnoj Goru krunisao je savršeno – osvajanjem titule prvaka države sa Budvom.

 

– To je ogromna satisfakcija za mene. Prvenstvo Crne Gore je na višem nivou i nije bilo lako, posebno jer je Primorac veoma dobar tim. Na ličnom planu sam veoma zadovoljan, jer sam prvi igrač u istoriji francuskog vaterpola koji je osvojio šampionat u inostranstvu – priča Igo.

 

Samo jako

 

Na početku sezone, međutim, nije išlo sve po želji. Naprotiv.

 

– Mislim da smo loše počeli sezonu jer je tim bio potpuno nov, sa dosta novih igrača koji nikada nijesu igrali zajedno, tako da je bilo potrebno da se mnogo radi na taktici. Sve to posebno za dva Australijanca (Edvards i Rouč) i mene, za koje je sistem igre bio nov, čak iako sam imao dovoljno sreće i priliku da pet godina radim sa Petrom Kovačevićem i Nenadom Vukanićem i steknem neku osnovu – ističe momak rođen 27. oktobra 1990. godine.

 

Tražio je Francuz sebe, pravu formu, iz meča u meč bio sve uvjerljiviji.

 

– Kao što sam rekao, dIgo vremena sam radio sa Vukanićem i Kovačevićem, tako da je dosta stvari bilo slično. Ono što je zaista drugačije, jeste da su treninzi ovdje fizički zahtjevniji, što mi je omogućilo da napredujem na tom planu i kroz činjenicu da je Jadranska liga jedna od najjačih na svijetu. Najteža stvar tokom sezone su svakako bili treninzi, mnogo sam „stradao“ na početku, ali poslije toga je bilo mnogo bolje. Prva stvar koju sam naučio sa trenerom Dragom Pejakovićem su riječi „samo jako“ – uz osmijeh ističe Kruzija.

 

Sjajni saigrači

 

Potencira i to da je atmosfera u timu bila na visokom nivou i da su ga saigrači odlično prihvatili.

 

– Iskreno, moram da kažem da je atmosfera u timu bila sjajna! Saigrači su mi mnogo pomogli da se uklopim u tim i način života koji je drugačiji. Bili su zaista sjajni, sa nekima sam provodio više vremena, ali stvarno sam bio dobar sa svima u timu. Jednostavan sam i volim da se dobro osjećam sa svima – kaže Igo Crnogorac, kako su ga mnogi oslovljavali.

 

Kruzija je trenutno kod kuće, ali eto ga brzo opet kod nas.

 

– U Marseju sam. Provodim vrijeme sa familijom, prijateljima i ostalima… Mislim da ću se u Crnu Goru vratiti 15. maja – zaključio je Kruzija.

 

A, tog 15. maja naša reprezentacija se okuplja u Kotoru. Sa Francuzom koji želi da proslavi crnogorska brda tvrda.

 

Bolje razumije nego što govori

 

Kako se Igo Kruzija snašao sa našim jezikom?

 

– Moram da vam priznam da je vaš jezik veoma težak. U početku sam dobro razumio, ali još mi je teško da ga govorim. Prva riječ koju sam naučio bila je „jako“.

 

Mala prednost Crnogorkama

 

Koje su žene ljepše – Francuskinje ili Crnogorke?

 

– Što se žena tiče, mislim da možemo naći veličanstvene i drugačije u svim zemljama. Ali, priznajem da mogu dati malu prednost ženama u Crnoj Gori.

Crna Gora kao Korzika

 

Prijala  je Ugu Budva kao grad, ali…

 

– Budva je veličanstven grad, ali zimi nema zaista ništa da se radi. Prilično je mali grad, dok ja dolazim iz velikog kao što je Marsej, tako da mi je bilo veoma teško na početku. Igrajući za Marsej poznavao sam Budvu i nekoliko puta išao u Kotor. Crna Gora je veoma atraktivna, liči na Korziku gdje imam familiju, ali svakako je bolje živjeti tamo ljeti.

 

Ima šanse da ostane u Budvi

 

Igo Kruzija je u potpunosti opravdao očekivanja stručnog štaba i čelnika Budve. Ostaje li u redovima crnogorskog šampiona?

 

– Proveo sam dobru sezonu u Budvi, pitali su me da ostanem i sljedeće. Postoji šansa da ostanem, ali još je rano da odlučim, moram da razgovaram sa porodicom i zato za sada ne mogu ništa da obećam – poručio je Kruzija.

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar