Idea-CG i Teqball savez Crne Gore: Udruženim snagama za dalji razvoj teqball-a u našoj zemlji

Vladan
Piše: Vladan 141 pregleda Dodaj komentar

Kao kompanija koja pruža podršku sportu i sportskim ogranizacijama, prepoznajući njihovu ulogu u stvaranju fizički aktivnije i zdravije zajednice, Idea-CG potpisala je sponzorski ugovor sa Teqball savezom Crne Gore, a u cilju daljeg razvoja i popularizacije ovog sporta u našoj zemlji.

Riječ je o dinamičnoj igri koja spaja elemente fudbala i stonog tenisa i osvaja sve veću pažnju ljubitelja sporta širom svijeta. Teqball je tako sve popularniji i u Crnoj Gori.

Uvidjevši ljepotu i potencijal ovog sporta, te cijeneći da, iako relativno mlad sport nastao 2012. godine, interesovanje za teqball kontinuirano raste – kako među novim generacijama sportista i rekreativaca, tako i zaljubljenika u ovu igru tzv. “tekera”, Idea-CG podržaće njegov dalji razvoj.

Uspostavljanje saradnje sa Teqball savezom Crne Gore predstavlja značajan doprinos daljem razvoju ovog sporta u našoj zemlji. Ujedno, ovo sponzorstvo odražava našu posvećenost podršci sportu i promociji zdravog načina života. Vjerujemo da će ova saradnja imati pozitivan uticaj na budućnost teqballa, ali i na cjelokupnu zajednicu, podstičući aktivnost i druženje kroz sportske aktivnosti“, kazala je Jelena Doderović, direktorica Područja marketinga i komunikacija u kompaniji Idea-CG.

Osnovan u septembru 2021. godine, Teqball savez od početka je imao za glavni cilj stvaranje infrastrukture za razvoj ovog sporta, putem instalacije TEQ stolova širom države. U roku od dvije godine od osnivanja, u Crnoj Gori je postavljeno 70 stolova.

Predsjednik Teqball saveza Crne Gore, gospodin Milorad Šutulović, dodao je:

Veoma sam srećan što je jedan od najvećih privrednika u državi, kompanija IDEA Crna Gora, od sada partner Teqball saveza. Posebno bih izdvojio i da će IDEA, kroz obezbjeđivanje infrastrukture, između ostalog i tri teqball stola, značajno doprinijeti razvoju i popularizaciji ovog sporta, ali i unaprijediti sportsku infrastrukturu u više opština u Crnoj Gori. Uvjeren sam da će ovo partnerstvo biti plodonosno i da nas čeka sjajan period kada je riječ o teqball-u u Crnoj Gori“, zaključio je Šutulović i pozvao sve koji to nijesu učinili do sada da se okušaju u ovoj igri.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar