Herceg Novi osvajač Kupa u ženskoj konkurenciji

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 142 pregleda Dodaj komentar

Odbojkašice Herceg Novog lakše nego što se očekivalo osvojile su Kup Crne Gore.

U finalnom meču u Bijelom Polju, Herceg Novi je za manje od sat igre bio bolji u tri seta od Luke Bar 3:0 (25:21, 25:14, 25:19) i došao do drugog uzastopnog trofeja u ovom takmičenju. Luka Bar je sa sedam trofeja rekorder po broju pehara i finala.

Izabranice Milorada Krunića u posljednje dvije godine su još uvijek bez izgubljenog seta.

“Utakmica je ličila na dvije prethodne sa Lukom Bar. Dobro otvaranje, velika razlika u početku, ali smo se kasnije opuštili i dozvolili protivniku da se vrati. Sve u svemu, zadovoljan sam. Održavamo nivo, držimo se, guramo bez poraza i nadam se da ćemo nastaviti niz i u šampionatu. Četitam Luki Bar na požrtvovanoj igri i dobroj borbi, ali i mojim igračicama koje su odigrale odlično. Dao sam priliku i mlađim igračicama, jer one su budućnost i kluba i reprezentacije“, rekao je Krunić.

Kapitenka Ralica Vasiljeva sa 16 poena predvodila je Herceg Novi do pobjede. Dijana Vuković osvojila je 13, dvocifrena je bila i Oksana Jakušina sa 10 poena. Marija Vonogova je uzela osam, Darija Čabonenko šest, Diana Balai četiri i Lara Jovović i Tijana Tvrdišić po jedan poen.

U poraženom timu dvocifrena je bila samo Kristina Božović sa 10 poena. Kapitenka Dušanka Petrović je osvojila sedam, Vitorija Fereira šest, Tijana Kruta pet, Iva Pepđonović i Marija Nikezić po četiri, a Palina Šlestar jedan poen.

“Čestitke Herceg Novom, u sudaru kvaliteta i tradicije pobijedio je kvalitet. Mi možemo biti zadovoljni plasmanom u finale Kupa, gdje nas dugo nije bilo. Melisa Cenović, Dijana Vuković i Tijana Tvrdišić, koje su bile članice našeg kluba su se nakon inostranstva odlučile za prelazak u Herceg Novi, tako da ima malo i naših zasluga u uspjehu Novljanki“, rekao je za Javni servis šef stručnog štaba Luke Bar, Vladimir Milačić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar