Grbović: Kada bi bar jednom bili kompletni

Rajko
Piše: Rajko 2.6k pregleda Dodaj komentar

Pobjede na evropskim prvenstvima nema 10 godina i neće je biti bar do januara 2020, kada će prvi put domaćin biti tri zemlje – Austrija, Norveška i Švedska.

Rukometaši Crne Gore su na šampionat u Hrvatskoj otputovali sa jasnim ciljem – da savladaju Makedoniju i domognu se druge faze. Nisu uspjeli, i ne bi bili među 12 najboljih sve i da su porazili Kirila Lazarova i drugove, a skupo ih je koštalo i preveliko razmišljanje o Makedoncima – od Njemačke su izgubili 32:19, od Slovenije 28:19, pa su i treće vezano kontinentalno prvenstvo završili na posljednjem mjestu.

“Polagali smo velike nade u prolazak, nismo uspjeli. Razočarani smo, ali smo se borili. Idemo dalje, nadamo se da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Nemanja Grbović sinoć ispred podgoričkog hotela „Verde“, gdje je dio ekipe stigao nakon eliminacije sa EP.

Pivot „lavova“, koji je dugo pauzirao zbog povrede mišića trbušnog zida, priznaje da je ekipe možda i previše bila fokusirana na rivala u 2. kolu.

“Ispostavilo se da ne bismo prošli i da smo dobili Makedoniju. Prva utakmica je uvijek najteža, a izgleda nismo ni imali snage za Evropsko prvenstvo. Eto, ja nisam igrao tri mjeseca i nastupao sam pod bolovima i dobio nove povrede”.

Šta bi trebalo da se promijeni da konačno stignete do prve pobjede na evropskim prvenstvima?

“Da jednom dođemo svi i budemo kompletni. Kada se prvi put desi da svi budemo zdravi, mislim da neće biti nikakvih problema”, poručio je 27-godišnji Pljevljak.

Jedan od najiskusnijih igrača u reprezentaciji, Žarko Pejović, smatra da bi sve bilo drugačije da je u timu bio Vuko Borozan.

“Htjeli smo da sve izgleda mnogo bolje, ali moramo da budemo svjesni da je ovo bio maksimum bez Borozana, sa povredom Simića pred početak šampionata i onako lošim otvaranjem prvenstva protiv Njemačke. Utakmica protiv Makedonije je pokazala da možemo da igramo u kojem god da smo sastavu, ali ova ekipa sa Vukom i bez njega nije ista. Ostaje, ipak, pitanje da li je sve moglo bolje da se organizuje i da Vuko bude uz nas”, rekao je Mojkovčanin koji za šest dana slavi 32. rođendan.

Jeste li precijenili Njemačku?

“Svi smo znali ko je Njemačka, kako igra, ali nam je svima bilo krivo nakon te utakmice, jer smo ušli kao da igramo protiv bogova. Nismo vjerovali u sebe, bili smo impresionirani svim – početkom prvenstva, dvoranom, organizacijom i igranjem protiv prvaka na startu. To je dovelo do minus 13. Protiv Slovenaca smo imali dobrih 40 minuta, ali je onda do izražaja došao manjak rotacije”.

Pejović nije igrao posljednji meč, jer je na treningu noć pred duel sa Slovenijom doživio lakši potres mozga, a zbog crvenog kartona u duelu sa Makedonijom nije bilo ni Vuka Lazovića.

“Jako mi je teško bilo što nisam mogao da pomognem u posljednjem meču. Htio sam da igram, ali mi doktor nije dao, jer sam imao lakši potres mozga. Momcima je falilo malo svježe krvi u drugom poluvremenu, da odmore Ševaljević i Božović. Tako se namjesti – neko ne ode na prvenstvo zbog neke gluposti, a ja sam bio tamo, ali nisam mogao da pomognem”, poručio je Pejović na kraju.

Makedonija želja za baraž

Crna Gora će baraž za Svjetsko prvenstvo čekati iz drugog šešira, a Žarko Pejović se nada da će kuglice na žrijebu 28. januara spojiti „lavove“ sa Makedonijom. Iz više razloga.

“Svi pričamo o Makedoncima, koji su se provukli protiv nas. Neka nam dođu oni, da vidimo jesu li stvarno toliko bolji ili je tačna sva ova priča koja se ponavlja kada god oni igraju, jer se uvijek nešto dešava. I Njemci su imali zamjerke na suđenje protiv njih, kao i Veselin Vujović. Mi nismo, ali kad god je trebalo da se prelomi utakmica, uvijek je bilo nešto na njihovu stranu. Zbog toga želim da dođu oni. Ako budu bolji, pružićemo im ruku”, poručio je bek slovenačkog Gorenja.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar