Gojković u januaru saopštava širi spisak za SP u maju

Ognjen
Piše: Ognjen 130 pregleda Dodaj komentar
Foto: Reuters

Selektor Vladimir Gojković objaviće neposredno pred put u Mađarsku na prvi meč Svjetske lige (zakazan za 18. januar) širi spisak od oko 25 igrača koji će ujedno konkurisati i za Svjetsko prvenstvo u maju u Kini.

Naš stručnjak okupiće ekipu nekoliko dana pred premijerni meč Svjetske lige, neće računati za ovaj dio rada na igrače koji nastupaju u Srbiji, ali će se priključiti na samoj utakmici.

Igrači koji igraju za klubove iz Srbije imaće redovno kolo, ali će biti sa nama u Mađarskoj – rekao je Gojković.

Do Mađarske ću dati širi spisak reprezentativaca koji će konkurisati i za Svjetsko prvenstvo u Kini – kazao je selektor.

Mladi crnogorski tim kraj godine dočekao je radno. Selektor je okupio uglavnom mlade, perspektivne vaterpoliste iz domaćih klubova, pružena im je šansa da igraju sa Hrvatskom i utisak je da su uspješno prošli prvi test.

Pomognuti od strane nekoliko iskusnijih, prije svih Marka Petkovića, sa domaćinom u Zagrebu, ,,ajkule“ su pokazale do finiša veliki stepen odgovornosti i znanja, što je zadovoljilo stručni štab. Upravo je sa mini pripremama u Hrvatskoj počeo praktično novi život nacionalnog tima okrenut Parizu koji će biti domaćin Olimpijskih igara 2024. godine.

Gojković je već prošao olimpijski ciklus podmlađivanja nacionalnog tima, a isti posao čeka ga do 2024.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar