Gojković odabrao za turnir u Bukureštu i pripreme sa Japanom

Ognjen
Piše: Ognjen 790 pregleda Dodaj komentar
Foto: wpolo.me

Nakon deset dana priprema u Herceg Novom sa potencijalnim kandidatima za seniorsku vaterpolo reprezentaciju, ‘’ajkule’’ danas putuju za Rumuniju gdje će od 3. do 5. juna učestvovati na turniru u Bukureštu ‘’Memorijal Anatolij Grintesku’’.      

Za taj turnir selektor Vladimir Gojković se odlučio za sljedeći spisak igrača:

1. Dejan Lazović
2. Draško Brguljan
3. Vlado Popadić
4. Antonio Petrović
5. Darko Brguljan
6. Stefan Vidović
7. Bogdan Đurđić
8. Jovan Sarić
9. Đuro Radović
10. Stefan Pjesivac
11. Filip Klikovac
12. Dragan Drasković
13. Slaven Kandić
14. Nikola Murisić
15. Bojan Banićević

’Dobro se radilo proteklih deset dana, to je bio rad sa potencijalnim reprezentativcima, a veliki dio njih nastupaće ove godine za mladu selekciju na Evropskom prvenstvu. Prihvatili su rad jako dobro. Sparingovali smo sa reprezentacijom Gruzije, zatim sa ekipom Juga koja se priprema za final siks Lige šampiona. Zadovoljni smo, a kao što vidite jedan dio njih ide sa nama za Rumuniju, da im damo neki novi motiv, da nastave da rade, pogotovo ovi koji su imali dobru sezonu da to dignu na još viši nivo’’, kazao je Gojković.

Raspored turnira:

Petak 3. Jun: 17:00h Rumunija – Gruzija, 18:15h Crna Gora – SAD

Subota 4. Jun: 17:00h Crna Gora – Gruzija, 18:15h Rumunija – SAD

Nedjelja: 5. Jun: 10:00h SAD – Gruzija, 11:15h Crna Gora – Rumunija

’Na turniru u Bukureštu priliku će dobiti mlađi igrači, pokušaćemo ove iskusnije da ne trošimo puno jer su došli pravo iz svojih klubova. Ali, jako interesantan turnir, pogotovo zbog reprezentacije SAD koja će doći u jakom sastavu, a poznato je da smo sa njima u grupi na OI’’, poručio je selector Crne Gore.

Nakon turnira u Bukureštu, crnogorska vaterpolo ekspedicija putuje za Tokio na zajedničke pripreme sa selekcijom Japana od 6. do 16. duna, a reprezentaciji će se priključiti sljedeći igrači:

1. Miloš Šćepanović
2. Uroš Čučković
3. Saša Mišić
4. Nikolas Saveljić

’Sigurno dobre pripreme. Japanci su učesnici olimpijskih igara, igraju brz vaterpolo, drugačiji za razliku od nas. Digli su se posljednje dvije godine, prvi put su se direktno plasirali na Olimpijske igre. Iskusniji igrači imaće poseban tretman jer ćemo ih pripremati za završnicu priprema, na mlađima je da iznesu teret, tako da ćemo dosta kombinovati’’, zaključio je Gojković.

 

 

 

 

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar