Gojković o odlascima iz crnogorske reprezentacije: Moje je pravo da biram, a njihovo da se naljute

"Izgleda da je u Crnoj Gori poseban standard, pa svako ko nije na spisku izlazi u javnost", rekao je selektor "ajkula" o Pješivacu i Grgureviću

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 1.3k pregleda Dodaj komentar
Foto: LEN

Stefan Pješivac i Goran Grgurević su vaterpolisti koji u budućnosti neće igrati za Crnu Goru.

Prvi je izabrao Gruziju, drugi je odnedavno na spisku Hrvatske – obojica su u nekim medijskim nastupima napomenuli da u Croj Gori više nisu računali na njih i direktno prozvali selektora seniorske selekcije Vladimira Gojkovića.

Pješivac je bio bronzani sa “ajkulama” na Evropskom prvenstvu 2020. godine, Grguević je igrao za mlađe kategorije.

Gojković je na pres konferenciji pred početak Svjetskog kupa prokomentarisao izbor dvojice centara i njihove reakcije u medijima.

“U ovom trenutku za turnir u Podgorici na raspolaganju imam tri centra. Jedan igra u Marseju, dvojica su u Novom Beogradu – ekipama koje pretenduju na tron u Ligi šampiona. Moje je pravo da izaberem koga ću da zovem, isto tako kao što svako ima pravo da se ljuti i da nešto kaže. Ali, izgleda da je u Crnoj Gori poseban standard, pa svako ko nije na spisku izlazi u javnost”, rekao je Gojković i dodao:

“Imamo primjere u ostalim reprezentacijama, gdje igrači ne igraju po tri ili četiri godine, pa se vrate i osvajaju mdalje. Ja stvarno nemam nikakav problem s tim”, istakao je Gojković.

Predsjednik VPSCG Đuro Marić se nadovezao:

“Postavlja se pitanje da li uopšte treba da se reaguje na ono što se pojavi u medijima. Selektor ima punu podršku Upravnog odbora Saveza, bilo da je to Gojković ili da sjutra bude neko drugi. Selektor je taj koji odlučuje koga će da zove”, kazao je Marić.

Ima Crna Gora u timu pozitivan primjer u Stefanu Vidoviću, jasan je Marić.

“Dugo je bio on taj koji je kao posljednji ili među posljednjima otpadao sa spiskova. Nije išao na velika takmičenja, ali mu nikada nije padalo na pamet da mijenja reprezentaciju ili da se žali na selektora. On je pravi sportista koji u bazenu pokušava da dokaže kvalitet, a ne preko medija”, zaključio je Marić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar