Gavrilo Pajović: Neostvarena želja dres Crne Gore, Vučević će mnogo faliti na Eurobasketu

Ognjen
Piše: Ognjen 16 pregleda Dodaj komentar
Foto: KK Budućnost Voli

Košarka je ovog ljeta u centru pažnje crnogorske javnosti.

Mlađe reprezentativne selekcije obradovale su nas medaljama, a tek slijedi ono najveće – Eurobasket za seniore.

Legenda Budućnosti i crnogorske košarke je u Finveo intervjuu pričao o svemu što smo vidjeli u proteklom periodu, očekivanjima pred EP, kao i igranju za selekciju veterana.

  • Bogato ljeto za naše košarkaške selekcije do sada je bilo veoma uspješno. Mlade selekcije osvojile su medalje. Kako vidite ove uspjehe?
  • “S obzirom na bazu i broj stanovnika mislim da smo fenomen na košarkaškoj mapi Evrope po postignutim rezultatima”, rekao je Pajović.

 

  •  Igračice i igrači iz ovih selekcija predstavljaju budućnost naše košarke, neki su već debitovali za A tim. Kako vama izgleda budućnost crnogorske košarke?
  • “Crnogorska košarka ima svijetlu budućnost, ali treba veliki rad i trud kako bi se taj uspjeh predočio da ti momci i djevojke sazriju kao uspješni sportisti na seniorskom nivou”, jasan je popularni Gašo.

 

  •  Na šta posebno treba obratiti pažnju kada su u pitanju mlađe selekcije? Mnogo puta smo se do sada uvjerili da ima mnogo talenta u tim mlađim selekcijama.
  • “Sigurno da najviše što nam je potrebno jeste strpljenje, šansa koja će se dati mladom igraču i ako je čak i potrebno istrpjeti greške mladog igrača na uštrb rezultata kako bi mu se dala šansa da se pravilno razvije”, nema dilemu sportski direktor Budućnosti.

 

  • Kruna ljeta će biti A selekcija i druga faza kvalifikacija za SP i Eurobasket. Kakva su vaša očekivanja pred prvenstvo Evrope?
  • “Očekivanja su kao i uvijek da momci koji predstavljaju našu reprezentaciju pruže svoj maksimum. Koliko će to biti dovoljno nijesam siguran jer nismo u punom sastavu, faliće mnogo Vučević kao glavna zvijezda reprezentacije koji bi podigao nivo igre u svakom pogledu”, dodaje Pajović.

 

  •  Niste igrali za reprezentaciju Crne Gore, ali ste to nadomjestili igranjem za veterane. Kakav je osjećaj igrati u crvenom dresu?
  • “Sigurno postoji veliki žal što se tiče moje karijere što nisam odigrao makar jedan meč za svoju zemlju, naravno da je neuporedivo igrati na profesionalnom nivou za zemlju koju volite i kojoj pripadate i nivo igre za veterane, ali donekle sam nadomjestio taj osjećaj da obučem dres nacionalne selekcije”, poentirao je Gavrilo Pajović.
KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar