Gašić: Igrači su pokazali visok nivo želje da dobiju utakmicu

Košarkaši Sutjeske su opravdali ulogu favorita protiv Rogaške (79:73), na startu sezone u ABA2 ligi, ali su do pobjede došli preokretom u finišu meča, nakon što je slovenački tim početkom posljednje četvrtine vodio 69:60…

Očekivali smo da će utakmica biti visokog intenziteta, znali smo da Rogaška ima određeni nivo kvaliteta. Najiskrenije, pribojavao sam se ove utakmice, jer smo mi bili, još uvijek smo, u problemu zbog odsustva nekih igrača, koji su jako značajni za našu igru – rekao je trener Sutjeske Velimir Gašić.

Sutjeska je na poluvremenu gubila 10 razlike (47:37), ali je u nastavku zaigrala bolje i stigla do važnog trijumfa na Zlatiboru, u prvom kolu prvog od pet turnira ABA2 lige.

– Sve anomalije i greške koje smo prikazivali tokom prvog poluvremena, nastojali smo da svedemo na najmanju moguću mjeru u drugom poluvremenu i istrajemo u ideji da, praktično, samo uz agresivnu i čvrstu odbranu možemo da se vratimo u normalni ritam utakmice. Na svu sreću moji igrači su reagovali, zaista, na kvalitetan način. Bili su jako borbeni do kraja, pokazali su visok nivo i želje i morala da istraju u ideji da dobijemo ovu utakmicu i čestitam im na tome – dodao je Gašić.

Sutjeska u drugom kolu, u petak, igra protiv Pelistera.

Izvor
Pobjeda

Povezani članci

Leave a Reply

Pročitajte i ovaj članak:
Close
Back to top button