G-unit najbolji i u Kolašinu

Ovo je za Barane 3. titula u sezoni 2021.

U nedjelju, 8. avgusta, završen je ‘Kolašin Open 2K21’, prvi FIBA 3×3 turnir u Kolašinu, a peti u okviru 3×3 Admiral turneje u sezoni 2021. Pobjednik je ekipa G-unit, kojoj je ovo 3. titula ovog ljeta.

Događaj, na kojem su koorganizatori bili Skijališta Crne Gore, počeo je u subotu, i to turnirom za djevojke i takmičenjima za mlađe kategorije.

Pobjednik ženskog turnira je ekipa Tara Otter iz Kolašina. Nikolina Bijelić, Nikolina Rakočević i Teodora Bulatović su napravile gest vrijedan divljenja i svake pohvale – kompletnu nagradu osvojenu na turniru, donirale su svojoj sugrađanki Jadranki Mirković Vlahović, kojoj je hitno potrebna operacija u Turskoj, a isto su uradile i njihove protivnice u finalu, ekipa Kenguri košarkaši.

 

U takmičenjima za mlađe kategorije, pobjednik u izvođenju bacanja je bio Vasilije Bugarin, koji je osvojio i ‘Xiaomi Challenge’, a najbolji trojkaš je bio Pavle Mugoša.

 

Na seniorskom turniru je učestvovalo 12 ekipa. Publika na Ski centru Kolašin 1600 je imala priliku da vidi pregršt atraktivnih poteza, zakucavanja i koševa za pobjedu, a od svih ekipa, najdalje su dogurali, G-unit, Dangerous, Wolves Admiral, kao i Mojkovac, koji je pred turnir bio postavljen za 9. nosioca. 

 

Dangerous se osvetio ,,vukovima’’ za poraz u Pljevljima, G-unit je bio bolji od Mojkovčana, pa se po treći put ove sezone, u finalu gledao okršaj Podgoričana i Barana.

 

Za razliku od prethodnih mečeva, G-unit odlično otvara meč. Posle manje od 4 minuta igre, semafor je pokazivao rezultat 6:14. Dangerous je nakon toga zaigrao mnogo bolje, dolazi i do 16:19, ali ne i do potpunog preokreta. Na kraju 18:21 za G-unit.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button