FSCG: Hvala ministru Raduloviću i ambasadoru Veberu – Jovetić neće morati u karantin

Ognjen
Piše: Ognjen 4 pregleda Dodaj komentar
2 minuta čitanja
Foto: FSCG

Njemačka, kao i zemlje Evropske unija (EU) u avgustu su uklonile Crnu Goru sa liste bezbjednih putovanja radi ograničenja širenja koronavirusa.

To znači da bi u slučaju dolaska u neku od zemalja Unije crnogorski državljani morali 10 dana da provedu u karantinu.

U takvoj situaciji mogao je da se nađe i fudbalski reprezentativac Crne Gore, Stevan Jovetić. Kapiten “sokola” je član Herte, pa ga je – u slučaju dolaska u Crnu Goru – po povratku u Njemačku očekivao karantin u Berlinu.

Ali, do toga neće doći. Naime, kako je saopšteno iz Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) na današnjoj konferenciji zahvaljujući ministru vanjskih poslova, Đorđu Raduloviću, ambasadoru Njemačke Robertu Veberu i Andrijani Đonović iz ambasade Njemačke, Jovetić neće morati da ide u karantin po završetku reprezentativnih obaveza.

“U ime FSCG i predsjednika Dejana Savićevića zahvaljujem se ministru vanjskih poslova, Đorđu Raduloviću, ambasadoru Njemačke Robertu Veberu, koji su uložili ogromne napore da omoguće Stevanu da učestvuje na sjutrašnjoj utakmici. Znate da je Crna Gora na crvenoj listi zemalja Njemačke i Stevan je, u slučaju dolaska u Crnu Goru, bio u obavezi da ide u karantin u trajanju od deset dana sa mogućnošću prekida istog nakon pet dana i negativnog testa. Ali diplomatskim putevima i naporima ministra i ambasadora i zaposlenih u ambasadi Njemačke došli smo do toga da Stevan bude izuzet od tog pravila i da bude u mogućnosti da brani boje naše zemlje na sjutrašnjem meču. Na tome im zahvaljujem od sveg srca”, kazao je na današnjoj konferenciji portparol FSCG Branko Latinović.

Ministru, ambasadoru i zaposlenima u njemačkoj ambasadi zahvalio se i Jovetić.

“I ja bih iskoristio priliku da se zahvalim. Uložen je veliki napor da se izbjegne karantin u povratku. Tu smo pokazali koliko nam je stalo do reprezentacije i do sjutrašnje utakmice. Još jednom hvala svima. I ljudima iz kluba, koji su dali zeleno svjetlo“, kazao je Jovetić.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar