FOTO: Marko Vešović predstavljen u Torinu

Vladan
Piše: Vladan 959 pregleda Dodaj komentar

 

Torino FC, conferenza stampa presentazione Marko Vesovic 14-2-2014Bivši fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović, koji je ove zime napustio Marakanu, predstavljen je u Torinu kao novi igrač istoimenog kluba.

 

Nakon nekoliko dana probe u Fijatovom gradu povremeni crnogorski reprezentativac je pojačao “bikove” i dogovorio saradnju do 2017. godine.

 

“Ne želim da pričam puno o sebi, cijenite me po tome što ću pokazati na terenu“.

 

Marko Vešović je na predstavljanju  izjavio da će navijači i ostali suditi o njegovim kvalitetima, i odmah se osvrnuo na gradskog rivala “bikova”, Juventus.

 

 U karijeri sam uvek igrao za timove u kojima je gradski derbi bio najvažnija utakmica godine. U prošlosti sam odbio Partizan jer sam igrao za Zvezdu i zato nikada ne bih smeo da izneverim navijače. Sada mi je drago što sam postao član ove ekipe i drago mi je što ču imati prilike da igram protiv Juventusa – izjavio je Vešović, koji je pomenuo i reprezentativnog kolegu Vučinića, koji igra za gradskog rivala i rekao da su drugovi.

 

Fudbaler koji može da pokriva čitavu desnu stranu terena je rekao da mu u prilagođavanju najviše pomaže bivši saigrač iz crveno-bijelog dresa Nikola Maksimović, ali da je tu i Jasmin Kurtić i da sa njima dvojicom provodi najviše vremena.

 

Italijanske novinare je zanimalo je li se čuo sa Mirkom Vučinićem.

 

Mirko mi je kolega iz reprezentacije, dobro ga pozajem. Pokušao sam da stupim u kontakt s njim i kako bih čuo nešto o gradu, ali još ne mogu da ga nađem” – rekao je uz osmjeh.

 

Italijanima je pričao da je Crnogorac, ali da je rođen u državi koja se Jugoslavija, pa Srbija i Crna Gora.

 

Srbija i Crna Gora su jako povezane, u Srbiji imam puno prijatelja, ali sa druge strane, ponosan sam što predstavljam Crnu Goru“.

 

Kaže da se fantastično osjeća u Torinu.

 

Naišao sam na dobre ljude, pravu grupu, veliki tim. Dopada mi se i grad. Maksimović i Kurtić su mi mnogo pomogli da se prilagodim. Atmosfera je sjajna i to je preduslov za dobre rezultate“.

 

Dobio je broj 29.

 

Nosim ga od početka karijere, uzeo sam ga i ovdje.”

 

Vešović bi mogao svoj debitantki nastup u dresu novog kluba da zabilježi u ponedeljak kada Torino bude igrao protiv Verone.

 

Ističe se da će nekadašnji fudbaler Budućnosti u Torinu zarađivati 250 hiljada eura po sezoni, a da je u novi klub doveden da bude podrška standardnom Mateu Darmijanu.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar