FOTO i VIDEO: “Ajkule” aplauzima dočekane na podgoričkom aerodromu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, koja se plasirala na Olimpijske igre u Tokiju pobjedom nad Hrvatskom, uz aplauze je večeras dočekana na podgoričkom aerodromu.

Naše “ajkule” dočekali su direktor Uprave za sport Vasilije Lalošević, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, savjetnik u Ministarstvu prosvjete, kulture, nauke i sporta Danilo Alagić…

Kapiten vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan kazao je da je Crna Gora igrala sa podmlađenom ekipom koja je dala sve od sebe.

– Prijatno su me iznenadili mladi igrači. Oni su izuzetni momci, ovo je bilo prvo veće takmičenje za njih, veliki stres, ali su stvarno pokazali hladnu glavu posebno u kriznim momentima mečeva – istakao je Brguljan.

Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Olimpijskim igrama u Tokiju igraće u grupi B sa Srbijom, Hrvatskom, Španijom, Australijom i Kazahstanom.

Brguljan je rekao da je možda dobro što se Crna Gora našla u težoj grupi.

– Ove ekipe dobro poznajemo. Možda je dobro da se namučimo i prođemo, pa da se domognemo do mnogo željenog polufinala. Biće dosta prilike da se pripremimo. Prva utakmica sa Australijom biće mnogo nezgodna, svake godine su sve bolji i bolji. Nadam se da ćemo krenuti pobjedom, ako tako krenemo onda smo vrlo blizu prolaska u drugu fazu takmičenja – rekao je Brguljan.

Selektor Vladimir Gojković rekao je da javnost ne može shvatiti koliki je uspjeh da jedna reprezentacija četvrti put zaredom ide na Olimpijske igre.

– To nisu mogle ni velike zemlje ponoviti sa boljim infrastrukturama. Ponosan sam na svoju ekipu. Urađena je jedna velika smjena i ovo je jedan nestvaran uspjeh. Moramo raditi da u budućnosti bude bolje, da imamo normalne uslove za rad – kazao je Gojković.

Foto: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore – WPOLO Montenegro

Prema njegovim riječima, turnir će poslužiti kao motiv podmlađenoj reprezentaciji da uđu u još bolji rad.

Da probamo da u Tokiju budemo konkurentni i donesemo medalju – poručio je Gojković.

Vaterpolista Miroslav Perković kazao je da je iza mladih igrača najstresniji i psihički najteži turnir.

Ulog je ogroman, ali se sve isplatilo, ispalo je najbolje. Data nam je ogromna šansa da se pokažemo i dokažemo. Stariji igrači su nas primili kako niko od nas nije očekivao, a sa njima se ponašamo kao sa svojim drugovima. Odlična je atmosfera u timu – rekao je Perković.

Grupu B na OI u Tokiju okarakterisao je “paklenom”.

– Mislim da nije moglo teže, ali ako hoćemo da budemo pobjednici moramo da pobijedimo najjače selekcije svijeta. Nadam se medalji, ostaje da treniramo i sanjamo – poručio je Perković.

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button