FIFA testira nova pravila: Poluvrijeme 30 minuta, za žuti karton pet minuta van igre!

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 237 pregleda Dodaj komentar

Fudbal je već ove godine barem u Evropi pretrpio izmjenu, u takmičenjima pod okriljem UEFA ukinuto je pravilo gola u gostima. Sem toga, najpopularnija igra, će od ove sezone ponovo imati treće takmičenje, Ligu konferencija, a u narednim sezonama planira se i proširenje najjačeg takmičenja odnosno Lige šampiona. Ipak, i FIFA ima ideju da fudbalsku igru dodatno promijeni.

Na turniru mladih timova PSV, AZ Alkmara, RB Lajpciga i Klub Briža igraće se po izmijenjenim pravilima, a u zavisnosti od toga kakve budu reakcije aktera i publike, FIFA će odlučiti o njihovoj implementaciji, navodi španski list Mundo Deportivo.

Među pravilima koja će biti testirana na ovom turniru, je skraćeno trajanje utakmice, pa će umjesto dosadašnjih dva puta po 45 minuta, da se igra dva puta po 30, ali će prilikom svakog prekida vrijeme biti zaustavljano.

Jedno od najzanimljivijih test pravila biće izvođenje auta nogom kako bi se povećao procenat gol-šansi, dok će prilikom izvođenja slobodnih udaraca biti moguće odmah započeti dribling, bez prethodnog dodavanja lopte od saigrača. Takođe u planu je i neograničen broj izmjena, a igrač koji dobije žuti karton moraće da napusti igru na pet minuta, i taj period da posmatra utakmicu kraj aut linije.

Dakle sa testiranjem ovih pravila već će se početi, a u zavisnosti od prijema publike i igrača, FIFA će u narednom periodu donijeti odluku o njihovoj implementaciji. Sve su prilike da fudbal više neće biti isti.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar