Evropske univerzitetske igre: Džudista Marko Gušić glavni adut za medalju

Vladan
Piše: Vladan 25 pregleda Dodaj komentar
1 minuta čitanja

Od 14.do 28. jula u portugalskom gradu Koimbri održaće se Evropske univerzitetske igre.

Ovo je četvrto po redu izdanje EUSA Evropskih univerzitetskih igara, a dosadašnja su organizovana u  Kordobi, Španija (2012), Roterdamu, Holandija (2014) i Zagrebu i Rijeci, Hrvatska (2016).

Očekivanja su da će Igre okupiti oko 4000 sportista, koji će se takmičiti u 13 različitih sportova i oko 1000 oficijelnih lica. Otvaranje Igara na programu je večeras u 21h po lokalnom vremenu.

Od crnogorskih studenata na Igrama će nastupiti teniseri, džudisti, i takmičar u para stonom tenisu.

Takmičenje u tenisu na programu je od 15-20 jula, para tenis je na programu od 16-18 jula a poslednji nastupaju džudisti od 23-25 jula. Očekivanja su da bi upravo džudisti mogli do medalja, prije svih Marko Gušić, koji je na Evropskom šampionatu u Koimbri prošle godine osvojio zlatnu medalju u kategoriji -66kg.

Crnu Goru će na ovom takmičenju predstavljati sedmoro takmičara, i to džudisti Nebojša Gardašević (Univerzitet Donja Gorica), Jovana Nikić (Univerzitet Crne Gore), Lazar Daković (Univerzitet Donja Gorica) i Marko Gušić (Policijska akademija), teniseri Nikola Mićunović i Marko Koprivica (Univerzitet Donja Gorica), te takmičarka u para stonom tenisu, Slobodanka Gurešić (Univerzitet Crne Gore).

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar