EP Gelzenkirhen: Crna Gore do bronze ekipno, zlato Milića ogroman podvig

Ognjen
Piše: Ognjen 323 pregleda Dodaj komentar

Crnogorska džiu džicu reprezentacija imala je zapažen učinak na seniorskom prvenstvu Evrope u njemačkom Gelzenkirhenu.

Naša ekspedicija vraća se sa naslovom evropskog prvaka što je još jedan podvig za svaki respekt – zlatna medalja koju je osvojio Arso Milić u kategoriji do 94 kilograma.

U kategoriji +94 kg stigli smo do bronze Mladena Bojanovića da bi čak četiri odličja pripala Stefanu Vukotiću i to u paru sa Filipom Pešičem (show men) srebro, a potom i sa Lidijom Caković bronze u classic mix i show open, kao i srebro u show mix-u.

Kao šlag na tortu, posljednjeg dana takmičenja stigla je bronza ekipno, a našu zemlju predstavljali su Mirjana Martinović, Anđela Vukčević, Nataša Jetić Arso Milić, Miloš Miličković, Krsto Radulović, Aleksa Radulović Savo Jaredić i Mladen Jokmanović. U meču za medalju savladana je selekcija Danske sa 3:2.

“Svakako da je ova bronza u ekipnoj konkurenciji pravi pečat na sve ono što smo prošli tokom takmičenja. Zahvalio bih se svim reprezentativcima koji su bili sa nama, dali svoj maksimum, i bili veliki i u pobjedi i u porazima. Za Arsa neću trošiti riječi, već sam više puta rekao da je najbolji kada se to najviše očekuje od njega. Naša reprezentacija uvijek se vraćala sa medaljama i trudićemo se da se takav niz nastavi već na sljedećem velikom takmičenju” riječi su selektora Nikole Prodanovića.

“Posebno bih se zahvalio trenerima Dejanu Vukčeviću i Mladenu Jokmanoviću, kao i rukovodstvu saveza na podršci i radu, jer bez njihove važne uloge ovi uspjesi ne bi bili mogući”, dodao je Prodanović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar