Fiorentina dogovorila posao sa londonskim klubom?

sport
Piše: sport 728 pregleda Dodaj komentar

JoveticStevanFiorentina i Arsenal su se dogovorili, Stevan Jovetić će od sljedeće sezone biti igrač ,,tobdžija“, objavilo je više engleskih medija. Arsenal će ,,violi“ platiti oko 31 milion eura (26 miliona funti), a ostalo je još samo da Jovetić dogovori lične uslove sa londonskim klubom, kao i dužinu ugovora (minimum četiri godine).

 

Nezvanično, Arsenal će crnogorskom reprezentativcu ponuditi nedjeljnu platu od 110 hiljada eura, što će biti jedan od najvećih ugovora u timu (najviše prima Teo Volkot, oko 125 hiljada eura svake nedjelje).

 

Menadžer Arsenala Arsen Venger označio je još ranije Jovetića kao prvog na listi želja u prelaznom roku u kojem će na raspolaganju imati preko 70 miliona funti za pojačanja. Venger smatra da je Jovetić u najboljim godinama da napravi stepenicu više u odnosu na Fiorentinu, za koju je igrao prethodnih pet sezona, i da će biti pojačanje u napadu ,,tobdžija“, ne baš najjačem dijelu ekipe koja je već duže vrijeme bez značajnijih trofeja.

 

Uz Jovetića, Venger planira da dovede Gonzala Iguaina iz Reala ili Davida Vilju iz Barselone, zbog čega će ,,Emirejts“ gotovo sigurno napustiti Maruan Šamak, Žervinjo i Lukas Podolski.

 

Jovetić je od početka sezone povezivan sa Mančester sitijem i Čelzijem, ali je vremenom Arsenal postao favorit za njegovo dovođenje. Takva situacija vjerovatno je posljedica i dobre forme ,,tobdžija“ u posljednjih nekoliko mjeseci, što ih je dovelo na korak od Lige šampiona, a to je najveći Jovetićev motiv prilikom odabira novog kluba.

Ramadani viđen u Milanu sa čelnicima Juventusa

 

Fali Ramadani, menadžer Stevana Jovetića, viđen je juče u Milanu, u hotelu koji Juventus često koristi kao mjesto za sastanke o transferima. To je podgrijalo spekulacije da i dalje postoji šansa da ,,stara dama“ dovede Jovetića, kojeg je silno željela u januarskom prelaznom roku. Tada je Fiorentina odbila da proda najboljeg igrača…

 

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar