Dušan Simonović: Preovladava osjećaj sreće i ponosa, vjerujem da će rezultati biti dobri

Vladan
Piše: Vladan 907 pregleda Dodaj komentar
Foto: COK

Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, kazao je da je podizanje naše zastave u olimpijskom selu „poseban trenutak“ i da označava početak velike i lijepe avanture.

Čini mi se da nakon ove ceremonije počinje i ona takmičarska, olimpijska trema, ali preovladava osjećaj sreće i ponosa“, kazao je Simonović.

Što se tiče organizacionog dijela Igara, Simonović ističe da su problemi sada u drugom planu.

Možda ove Igre neće biti perfektne, ali ima puno ljubavi i osmjeha, i da, ipak, sve ide u dobrom ritmu. Vjerujem da će tako biti i do kraja. Što se tiče naših sportista i njihovih uslova, članovi crnogorske misije su reagovali u skladu sa svojim mogućnostima, i siguran sam da će imati dobre uslove da se pripreme za takmičenja“, ističe Simonović.

Takmičenja počinju u subotu. Igre otvara Danka Kovinić, koja će se u 11 sati po brazilskom, a 17 po našem vremenu, sastati sa Amerikankom Medison Kis. U 16,40 (21,40), rukometašice se sastaju sa Španijom, a u 10,30 (00,30), vaterpolisti igraju protiv Francuske.

Nadam se i vjerujem da će rezultati biti dobri, ne samo prvog dana, već tokom cijelih Igara“, rekao je Simonović.

Crna Gora u Riju ima 34 predstavnika, najviše do sada, i to u sedam sportova. Za četiri godine, u Tokiju, proširiće se krug kandidata za olimpijsku vizu, jer je karate, konačno, postao olimpijski sport. To posebno raduje Simonovića.

Veoma sam srećan što je karate uvršten u olimpijsku porodicu. Čestitke čelnicima svjetske karate federacije, koji su učinili napor da taj lijepi i popularni sport, postave tamo gdje mu je i mjesto. S obzirom na to da Crna Gora ima bogatu karate tradiciju i brojne uspjehe na međunarodnoj sceni, vjerujem da će to biti podstrek za još bolji rad i da ćemo imati prvo ozbiljne kandidate, a zatim i takmičare na Igrama za četiri godine“, kazao je Simonović.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar