Đuro Radović: Olimpijske igre najveći san

Ognjen
Piše: Ognjen 169 pregleda Dodaj komentar
Foto: PVK Jadran

O Đuru Radoviću više se ne priča samo kao o jednom od najvećih svjetskih talenata vaterpolo sporta.
Pokazao je ljevoruki reprezentativac u januaru, na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, u kakvog je igrača stasao i to igrača sadašnjosti. A tek je, praktično, krenuo u ozbiljniju reprezentativnu priču. Njegova uloga je velika u nacionalnom timu i u matičnom klubu – novljanskom Jadranu.

– Baš smo bili u naletu, osjećali smo se svi odlično nakon Evropskog prvenstva i čekali start kvalifikacija za Olimpijske igre. Ali, korona virus je promijenio stvari, opravdano su kvalifikacije odložene, a onda i Olimpijske igre. Međutim, bez obzira na odlaganja, naš cilj je isti. Prioritet za godinu koja dolazi je plasman na Olimpijske igre. Mlad sam igrač i nijesam imao priliku da se takmičim na najvećoj sportskoj smotri, ali mogu da pretpostavim šta sve nose Igre. Najbolji sportisti planete učestvuju na OI, nadam se da ćemo i mi mlađi doći do prilike da se takmičimo – kazao je naš vaterpolo reprezentativac.

Mladi igrač je kod kuće, u ambijentu koji sportistima najmanje prija, trenira i čeka povratak u bazen.

– Čini mi se da sada najviše treniram. Situacija je, posebno za nas iz vaterpola, malo teža, ali pokušavamo što više da radimo na sebi i poštujemo plan i program koji dobijamo od kondicionih trenera.

Borba protiv korona virusa trajaće onoliko koliko se mjere budu ispoštovale.

– Najvažnije da pokažemo disciplinu i strpljenje. Sve ovo će da prođe, a onda ćemo se vratiti normalnim aktivnostima – rekao je naš vaterpolista.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar