Dumniću izmakla medalja

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 751 pregleda Dodaj komentar

dumnicu-izmakla-medalja-slika-290018Nakon što je odveo Italiju u prvo polufinale Mediteranskih igara od Barija 1997. godine, Branko Dumnić nije sa “azurima” uspio da napravi i korak više i domogne se medalje na muškom rukometnom turniru u Mersinu.

 

Italijani su medalji bili bliži u polufinalu, jer su od favorizovane Hrvatske poraženi 23:21 (11:11), u meču u kojem su Dumnićevi izabranici pali u posljednjih pet minuta (u 54. minutu su gubili gol razlike 19:18, a onda je Hrvatska u 57. minutu povela 21:18 i prelomila utakmicu).

U današnjem meču za bronzu, Italija nije mogla da parira Turskoj, koja je pobijedila 32:26 (18:14), a sve je bilo odlučeno u 53. minutu (30:20)…

 

“Protiv Turske nas je stigao umor, to je bilo evidentno. Šteta zbog utakmice protiv Hrvatske, malo je falilo da izborimo finale. Odigrali smo jako dobru odbranu, ali smo u napadu dosta promašili, sa devet metara nam je šut bio 20-6. Iako nijesu bili kompletni, Hrvati imaju veliko iskustvo u važnim utakmicama, dok Italiji fale takvi mečevi. Za godinu smo igrali samo dva protiv Izraela”, rekao je Dumnić, selektor Italije, bivši trener Lovćena i Sutjeske, sa kojom ima osvojen Kup Crne Gore.

 

Dumnić, koji već godinama uspješno radi na Apeninskom poluostrvu (sa Sasarijem je osvojio duplu krunu, sa Konversanom titulu, trenutno je trener Junior Fazana), zadovoljan je nastupom u Mersinu.

 

“U suštini smo napravili pozitivan rezultat, svi su u Turskoj pozitivno iznenađeni našim rezultatima i igrama. Ja sam zadovoljan, jer je uspjeh ostaviti iza sebe reprezentacije poput Srbije, Makedonije, Tunisa…”, dodao je Dumnić.

 

Titulu na muškom rukometnom turniru osvojio je Egipat, koji je u finalu savladao Hrvatsku 28:23 (14:11).

 

 

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar