Dukić odškrinuo vrata Pariza – Crnogorski jedriličar na korak od olimpijske vize

Vladan
Piše: Vladan 245 pregleda Dodaj komentar
Foto: Regate Com Hr / Hrvoje Duvancic

Nakon Londona, Rio de Žaneira i Tokija Milivoj Dukić će najvjerovatnije raširiti jedra i u Parizu.

Sjajne vijesti stižu sa Svjetskog prvenstva u jedrenju – Dukić je na korak od toga da obezbijedi plasman na Olimpijske igre ovog ljeta u glavnom gradu Francuske.

Kako je saopštio Jedriličarski klub Delfin Tivat, na SP u Austriliji se dijeli sedam viza za Pariz, a uoči posljednje regate, Milivoj Dukić koji je nalazi na koti 21, ima vizu za Olimpijske igre u rukama, jer je u konkurenciji jedriličara koji nisu obezbijedili mjesto u Parizu na Svjetskom prvenstvu u Hagu, na drugom mjestu.

Najmlađi učesnik finalne grupe naš drugi takmičar Ilija Marković trenutno je 39, odnosno samo četiri mjesta ga dijele od pozicije koja vodi na Olimpijske igre. Međutim, na osnovu pravila Međunarodnog olimpijskom komiteta i Svjetske jedriličarske federacije, na Igrama može da učestvuje samo jedan jedriličar iz svake države.

“Mjesta za euforiju i veliko slavlje još nema – Dukić i Marković moraju da ostanu fokusirani na posljednju regatu, moraju da ‘stave tačku na i’. Međutim, treba naglasiti da je Crna Gora imala dva jedriličara u finalnoj grupi, da je to pošlo za rukom samo svjetskim silama, te i da je jako blizu konačne potvrde plasmana na Olimpijske igre”, dodaju u saopštenju.

Pored domaćina Francuske, vizu za Olimpijske igre do sada su obezbjedili Australija, Novi Zeland, Velika Britanija, Kipar, Italija, Španija, Norveška, Njemačka, Peru, Belgija, Finska, Mađarska, Hrvatska, Irska, Portugal i još 11 zemalja na kontinenatlnim prvenstvima.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar