Đukanović odlikovao PVK Jadran Ordenom crnogorske zastave II stepena

Ognjen
Piše: Ognjen 247 pregleda Dodaj komentar
Foto: gov.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, povodom velikog jubileja – 100 godina PVK Jadran, donio odluku da klub odlikuje Ordenom crnogorske zastave II stepena.

On je povodom vijeka trajanja kluba uputio čestitku predsjedniku PVK Jadran Đuru Mariću povodom proslave 100 godina tog kluba.

Đukanović je izrazio željenje što, zbog ranije preuzetih obaveza, nije u mogućnosti da prisustvuje proslavi 100 godina, kako je rekao, perjanice našeg plivačkog i vaterpolo sporta.

On je u čestitki istakao da je vijek postojanja VPK „Jadran“ svijetla i dostojna hronika njegovih utemeljitelja, sportista i poštovalaca, a istovremeno i izraz evolucije društvenih okolnosti u kojima ste svojim uspjesima proslavili grad Herceg Novi i državu Crnu Goru.

– Antifašistička tradicija, slobodarski i etički nazori kluba, zajedno sa prestižnim rezultatima domaćeg i međunarodnog karaktera ostaće trajna baština kojima se Crna Gora s razlogom ponosi – istakao je Đukanović u čestitki.

Vijek trajanja, kako je rekao, nameće obavezu i gradu i državi za izdašnijim podsticajima, koji će doprinijeti stvaranju boljih uslova za snaženje infrastrukturnih i drugih potencijala i ukupno djelovanje kluba.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar