Dubljević: Želimo još veću borbu, želimo da prođemo grupu i da iznenadimo

Vladan
Piše: Vladan 477 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Na mjestu na kojem su prije 45 godina košarkaši Jugoslavije stigli do drugog svjetskog zlata, u gradu koji se pamti po jednom od najčuvenijih bokserskih mečeva između Muhameda Alija i Džoa Frejzera, kreće druga Mundobasket priča za Bojana Dubljevića i društvo.

Čekanje je završeno, Manila je spremna za spektakl, a košarkaši Crne Gore da već od sjutra (petak) i prvog meča protiv Meksika (10.45h po našem vremenu) na pravi način krenu ka istoriji i plasmanu u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

“Ovo je nešto veliko za nas, jer smo mala zemlja – zaista je velika stvar igrati na ovakvom takmičenju. Prije četiri godine naš nastup je bio OK, ali sada želimo više – želimo još veću borbu, želimo da prođemo grupu, a potom i da iznenadimo”, poručio je kapiten Bojan Dubljević na današnjoj pres konferenciji u glavnom gradu Filipina.

Naš centar objasnio je i koliko je drugačije pripremiti se za takmičenja reprezentacija.

“Drugačije kada se igra za reprezentaciju, jer nemamo baš mnogo vremena da se spremimo, ali ni da se oporavimo. Igra se na svaka dva dana i svi daju sve od sebe – motivaciju, energiju za što bolji rezultat”, dodao je Dubljević.

Uporedio je i prethodno Svjetsko prvenstvo sa ovim.

“Sada imamo ekipu sa dosta iskustva, kao što sam rekao ranije – prije četiri godine smo došli na Mundobasket i nismo znali šta možemo da očekujemo, bili smo srećni što smo dio svega. Sada nam je sve poznato i želimo da guramo što dalje”, poručio je Dubljević.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar