Dubljević: Predstavićemo Crnu Goru kako dolikuje!

Vladan
Piše: Vladan 2.7k pregleda Dodaj komentar

Crnogorski košarkaški reprezentativci daće sve od sebe na predstojećem Eurobasketu, ali ne treba im stvarati pritisak pričama o medalji, poručio je Bojan Dubljević, kome je na nikšićkom Fakultetu za sport  i fizičko vaspitanje uručena nagrada za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti, koju dodjeljuje crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.

Ne samo ja, već svi igrači jedva čekamo da se okupimo, krenemo sa pripremama i Eurobasketom. Mnogo ljudi nam govori o medalji. To je samo opterećenje i mislim da o tome ne treba da se priča. Da prođemo prvu fazu i već u osmini i četvrfinalu može svašta da se desi, jer to je ipak samo jedna utakmica. Za sada smo samo fokusirani na to da prođemo prvu fazu i ne bi nas trebalo opterećivati bilo kakvim pričama o medaljama i čudima. Mi jesmo dobar, jak tim, ali nijesmo najjači na svijetu“, kazao je 25-godišnji Nikšićanin.

Eurobasket će od 31. avgusta do 17. septembra biti održan u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. Crna Gora će u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Češke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Španije.

Prva utakmica je sa Špancima.

Prvi meć je protiv možda i najbolje ekipe u Evropi. Sigurno da jedva čekamo. Vjerujemo da će nas potcijeniti, a mi idemo maksimalno da se borimo i predstavimo Crnu Goru kako dolikuje. Možemo jedino obećati da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo izginuti na terenu, pa šta bude. Ipak, treba sve te igrače zaustaviti”, kazao je Dubljević.

Dubljević je ove sezone predvodio Valensiju do prve titule prvaka Španije u klupskoj istoriji, koja je timu donijela učešće u Evroligi naredne sezone.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar