Drobnjak: Kod kuće smo favoriti uvijek

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 765 pregleda Dodaj komentar

Reprezentacija crne gore trening Foto Boris Pejovic

Zahuktavaju se pripreme crnogorske reprezentacije pred meč sa Ukrajinom narednog petka.

 

Ekipa je danas odradila treći trening, sjutra će u prijepodnevnim časovima još jednom na teren kampa na Starom aerodromu, nakon čega je planiran odlazak na more i boravak u bečićkom hotelu “Splendid” do nedjelje veče, što je novina u pripremama.

 

Odavno nismo imali duže pripreme i želimo da makar jedan dan promijenom ambijent. Jer, kada ste duže vremena na istom mjestu, može i da vam dosadi“, raportirao je pomoćnik selektora Anto Drobnjak.

 

Slijedi tako relaksacija i opuštanje pred meč koji bi mogao da vine Crnu Goru u neslućene visine. “Sokoli” imaju šansu da otpišu jednog konkurenta iz grupe i naprave veliki korak ka Svjetskom prvenstvu što je datalj koji, po Antu Drobnjaku, neće sputati ili opteretiti fudbalere.

 

Pritisak postoji, ali ništa manji ili već kao i pred ostale utakmice u kvalifikacijama. Uostalom, ova generacija je već dovoljno stasala da bi se izborila sa važnošću utakmice. Za kratko vrijeme smo prošli put od autsajdera do favorita i naučili smo kako da se nosimo sa takvim ulogama”.

 

Dakle, favoriti i protiv Ukrajine – Drobnjak ističe da Crna Gora neće bježati od te uloge.

 

Od početka kvalifikacija prihvatili smo tu ulogu kada igramo na našem terenu, pred našim navijačima. I selektor Brnović je više puta istakao da kod kuće možemo da igramo sa svim reprezentacijama, osim možda sa Španijom. To zbog toga što imamo kvalitet, ali ne samo u napadu, već u svim linijama tima“.

 

Drobnjak, ipak, upozorava:

 

Sastajemo se sa jako kvalitenom ekipom, jednom najjačih u našoj grupi, gdje nijasne odlučuju između četiri ekipe podjednakog kvaliteta. Ukrajina je naročito porasla poslije poraza od nas, nakon toga su pobijedili maltene sve utakmice i dobili na samopouzdanju. Njihova snaga nisu pojedinci, već kolektiv, kvalitetna grupa. Doći će ovdje sa namjerom da ostvare pozitivan rezultat, a mi ćemo pokušati da ih spriječimo“.

 

Drobnjak kaže da stručni štab reprezentacije ima ideju kako da se suprostavi jednom od domaćina posljednjeg Evropskog prvenstva.

 

Imamo ideju, ali ima dosta vremena do utakmice i mislim da je još rano da se o priča o tome“.

 

Za kraj, molba navijačima:

 

Pozivam ih da na nivou, naročito nakon posljednjih dešavanja u domaćem prvenstvu. Bilo bi zaista ružno da oni, koji su nam uvijek bili 12. igrač, nešto pokvare“.

 

Ekipa je ponovo trenirala bez tri igrača koja će se priključiti na treningu u  ponedjeljak, Elsada Zverotića, Dejana Damjanovića i Andrije Delibašića.

 

(vijesti.me)

 

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar