Driton Camaj fudbaler mjeseca mađarske lige: Igram fudbal karijere

Vladan
Piše: Vladan 352 pregleda Dodaj komentar
Foto: Kišvarda

Crnogorski internacionalac Driton Camaj je izabran za fudbalera mjeseca mađarske OTP bank lige. Priznanje mu je uručeno u nedjelju, nakon velikog derbija šampionata, okršaja prvog i drugog na tabeli, Ferencvaroša i Kišvarde na “Grupama areni” u Budimpešti.

Kada se zna da je nekadašnji ofanzivac Budućnosti, Dečića, Iskre, Zete i Lovćena vodeći strijelac mađarske lige sa pet golova, da je u samom vrhu po broju asistencija (tri), a da je njegova Kišvarda već drugu sezonu jedina sposobna da koliko-toliko prati moćni Ferencvaroš (i sada je druga na tebeli, gdje je završila i prošlu sezonu), onda i izlizana floskula da je “nagrada stigla u prave ruke” može s potpunim pravom da se upotrijebi u slučaju 25-godišnjeg crnogorskog reprezentativca.

– Znači mi puno to priznanje, posebno imajući u vidu konkurenciju koju sam imao. Veliki je to podstrek za mene, ali i rezultat svega što sam radio u minulom periodu. Ovo mi je definitivno najbolji period u karijeri – kaže Camaj.

Put do visina mađarskog klupskog fudbala nije bio kratak, a ni lagan. Camaj treću godinu nosi dres Kišvarde, dugo mu je trebalo da ubijedi trenera i stručni štab da mu daju ulogu kakvu sada ima.

– Trebalo je, iskreno, i meni vremena da se priviknem na novu sredinu, na ritam rada i treninga. Takođe, do prošle sezone sam imao paklenu konkurenciju – najbolje krilo lige igralo je na poziciji na kojoj igram ja. I što je normalno za nekog ko je nov, kao ja, nismo imali isti status – svaka moja greška više se gledala nego njegova, ali to je period koji sam valjda morao da prođem i da istrpim. Sada je sve došlo na svoje. Mnogo sam u međuvremenu radio na sebi, i što se tiče režima ishrane, i treninga takođe. Sve to daje rezultate.

Kišvarda, mali klub sa sjeveroistoka Mađarske, iz istoimenog gradića od svega 15 hiljada stanovnika, već dvije sezone “prkosi” velikanima.

– Prošlu sezonu smo završili drugi na tabeli i sada nas svi mnogo ozbiljnije doživljavaju. Uprkos tome, mi smo nastavili da igramo kao i prošle sezone. Drugi smo na tabeli, iza Ferencvaroša koji je ispred svih po svemu, naš cilj da budemo među prva tri i vjerujem da ćemo ga ostvariti – ističe Camaj, koji ima ugovor do kraja sezone.

– Predsjednik kluba me je već zvao na razgovor oko produžetka saradnja, takođe stižu i ponude drugih klubova. Ne žurim sa odlukom, vidjećemo šta će biti, sada samo razmišljam o narednom meču, idem utakmicu po utakmicu – navoid Camaj, koji se juče, po drugi put, našao na spisku selektora reprezentacije Crne Gore Miodraga Radulovića.

– Reprezentacije je takođe veliki podstrek i priznanje za sve što radim u klubu. Nadam se da će ta priča potrajati – zaključio je Camaj.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar