Draško Brguljan: Visoke ambicije u Svjetskoj ligi

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 664 pregleda Dodaj komentar

drasko brguljanCrnogorski vaterpolisti juče su stigli u Rusiju, gdje od sjutra u gradu Čeljabinsku počinje završni turnir Svjetske lige.

 

„Ajkule“ će na premijeri igrati sa Japanom, a u grupi su još Mađarska i SAD. Jesu li naši momci spremni za izazove u najvećoj zemlji na svijetu?

 

– Mislim da jesmo – rekao je Draško Brguljan. –U podmlađenom smo sastavu, uglavnom kao i u preliminarnoj fazi, ali to je viša sila. Mišić je otpao zbog povrede, tako da ćemo igrati sa jednim klasičnim centrom – Filipom Klikovcem. Bilo bi nam lakše kad bi u grupi ostvarili bolju poziciju, jer je druga grupa mnogo lakša od naše.

 

Jasno je prvotimcu Vašaša da dueli sa Mađarskom i SAD neće biti nimalo laki.

 

– Japan moramo obavezno da pobijedimo, a potom makar upišemo jednu pobjedu protiv. Mada, ukoliko bude moguće, zašto da ne savladamo i Mađare, i Amerikance. Mađarska će sigurno biti kompletna, tu informaciju imamo, dok će SAD igrati u promiješanom sastavu, nešto kao mi – ističe Brguljan.

 

Utakmice u Čeljabinsku biće uvertira za Svjetsko prvenstvo, koje se u julu održava u Barseloni.

 

– Svjetska liga će nam poslužiti kao priprema za Barselonu, koja će biti kruna godine. Ipak, nećemo kalkulisati, ići ćemo da pobijedimo svaku utakmicu, dati sve od sebe i ako budemo mogli da osvojimo prvo mjesto.

 

U Rusiji će biti prilika i da igrači koji su odnosom i igrama opravdali povjerenje u prethodnim akcijama pokažu da su ravnopravni kandidati iskusnijima i za mjesto u timu na SP.

 

– Dobra je prilika da se mladi opet pokažu, a pokazalo se da imamo više igrača u rotaciji nego što smo mislili. Tu je oko 18 momaka, imamo dobru ekipu i vjerujem da ćemo to pokazivati iz meča u meč – podvukao je Draško Brguljan.

 

 

Draško ostaje u Vašašu

 

 

Draško Brguljan je nedavno završio drugu sezonu u Vašašu, a sva je prilika da će i u narednom periodu biti stanovnik Budimpešte.

 

– Praktično je sve dogovoreno sa Vašašom oko produženja ugovora, ali još ništa nije potpisano – kazao nam je odlični Kotoranin.

 

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar