Draško Brguljan: Protiv Hrvata vidjećemo zaslužujemo li polufinale ili ne

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 689 pregleda Dodaj komentar

Reprezentativac Crne Gore Draško Brguljan nakon trijumfa nad Kazahstanom i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kazanju kazao je da ćemo sada protiv Hrvata viđeti zaslužujemo li polufinale ili ne.

”Nama je suđeno da se sa svima mučimo. Nijesmo dobro počeli utakmicu, nijesmo ih potcijenili, nego nijesmo imali sreće pri nekim šutevima. Nijesmo bili dobri sa igračem više, plivali smo dobro, ali nijesmo koristili neke kontre. Malo smo i razbranili njihovog golmana. U principu najvažnije je da smo pobijedili, izmorili smo se baš, i to nije dobro. Sad ćemo protiv Hrvata vidjeti zaslužujemo li polufinale. Hrvatska je uz Srbiju najbolja ekipa na svijetu, trenutno. Znamo odlično njihove kvalitete, Pavić, Sukno, zatim centri Obradović, Joković… To je skup 12-13 vrhunskih igrača. Biće teško. Oni su imali laku grupu, nijesu igrali meč osmine finala, mnogo su odmorniji od nas. Mi smo imali dosta teških mečeva, evo i ovaj daanas se ispostavio kao težak. Mislimd a Kazahstanci više nijesu mogli da plivaju, zato smo ih dobili. Sa ovakvom igrom sigurno bi imali problema do kraja. Mislim da je odbrana bila dobra, i to je recept protiv Hrvata. Moramo da se oporavimo prije svega. Ja se nadam da možemo u polufinale. To što Hrvati nijesu imali jakih utakmica može da bude mač sa dvije oštrice za njih. Imali smo dosta takvih primjera. Nijesu toliko dobra plivačka reprezentacija kao Australija, ali imaju svojih kvaliteta. Ali, sigurno da nas neće potcijeniti.

Mlađan Janović: ”Mislim da igra nije bila loša, ovo je osmina finala. Kazahstanu je ovo bilo kao na domaćem terenu. To su momci koji igraju u odličnim ruskim klubovima, odigrali su dvije četvrtine najbolje što mogu. Nakon toga pala im je koncentracija, mi smo to iskoristili. Nebitno ko je rival u osmini finala jer svaka ekipa može da odigra dobro dvije četvrtine. Prve dvije četvrtine smo odigrali korektno, u tom ritmu smo nastavili i u posljednje dvije, i na kraju slavili zasluženo. Četvrtfinale je potpuno neka druga priča. Nijedna utakmica ne može da se poredi sa četvrtfinalnom. Oni su favoriti, igrali su finale Svjetske lige. Jedna kompaktna ekipa, njihovi igrači igraju u najboljima evropskim klubovima. Oni imaju neke adute koje mi nemamo. Ali, u jednoj utakmici je sve moguće. Mi držimo naš ritam, kao i na ovoj utakmici, čekamo njihove greške. Vjerujem da će gol odlučiti pobjednika.

Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar