Draško Brguljan: Primarni cilj je plasman u četvrtfinale

Vladan
Piše: Vladan 749 pregleda Dodaj komentar

Prvo mjesto na Volvo kupu u konkurenciji sa Slovačkom, Mađarskom i Hrvatskom. Drugo na Samarcidis Kupu na kome su učestvovali Grčka, Mađarska, Španija i Kanada. Treninzi i mečevi sa Kazahstanom, Rusijom, Francuskom, Jugom iz Dubrovnika. Uz naravno, žestoke treninge u Nikšiću, Herceg Novom i Korčuli.

To je vaterpolo reprezentacija Crne Gore odradila do sada u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje 14. jula počinje u Budmpešti i na kome će Crnogorcima u grupi rivali biti Brazil, Kazahstan i Kanada, a prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale je primarni cilj.

Pripreme se naravno nastavljaju još jačim intenzitetom. Igrači su dolazili u talasima kako su se završavale klupske obaveze. Poslednji su stigli Darko Brguljan i Aleksandar Radović iz Njemačke, pa sada selektor Gojković može da kaže da ima sve igrače na okupu. Nastavak priprema je u Španiji.

Crna Gora će sve do nedjelje trenirati i odigrati dvije utakmice zatvorenog tipa sa Španijom sa kojom je nedavno igrala i na Samarcidis Kupu. Bilo je 5:5. Na kraju Crna Gora i Španija su imale isti broj bodova, ali je Crna Gora bila druga zbog bolje gol razlike.

“Naš primarni cilj je plasman u četvrtfinale. Iluzorno je trošiti riječi koliko će nam nedostajati Ivović, Pasković, Janović…. U odnosu na Olimpijske igre u timu neće biti čak sedam igrača. To je priznaćete mnogo. S druge strane, šampionat koji slijedi biće dobra prilika za mlade igrače koji dolaze i koji su željni i motivisani da pokažu da pripadaju svjetskom vrhu i da sa pravom nose kapicu sa državnim grbom Crne Gore”, rekao je Draško Brguljan za Sport Klub i nastavio:

“Ponavljam primarni cilj je prvo mjesto u grupi sa Kazahstanom, Brazilom i Kanadom i plasman u četvrtfinale. To će biti meč koji će pokazati koliko vrijedimo i možemo u ovom trenutku i da li možemo do medalje. Ono što je bitno, nikoga se ne plašimo”.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar