Draško Brguljan: Borićemo se do zadnjeg atoma snage, uz fanatičnost možemo do zlata!

Vladan
Piše: Vladan 756 pregleda Dodaj komentar

Crnogorski vaterpolisti odigrali su sjajnu partiju sinoć protiv Mađarske (8:5) i izborili olimpijsku vizu za Rio.

U finalu ih sjutra očekuje domaćin Evropskog prvenstva, nezgodna Srbija.

Prvotimac Draško Brguljan u izjavi za Portal Analitika ističe da „ajkulama“ predstoji najljepša utakmica, pred 15 hiljada navijača i dodaje da će se fanatično boriti za pobjedu, do zadnjeg atoma snage.

Odigrali smo odličnu odbranu sinoć, to je presudilo na kraju. Svako je uradio svoj dio posla maksimalno i rezultat je morao da dođe. Na kraju smo prelomili utakmicu sredinom četvrte četvrtine, bili smo psihički jači od Mađara – kazao jeBrguljan sumirajući utiske nakon sinoćnje velike pobjede.

On je istakao da su crnogorski vaterpolisti ispunili dva zacrtana cilja – da uzmu medalju i da se kvalifikuju za Olimpijadu.

Uradili smo dvije stvari koje smo željeli prije prvenstva, da uzmemo medalju i da se kvalifikujemo za Olimpijadu. Sigurno da je taj dio pritiska sa nas sada pao, ali to nikako ne znači da smo završili posao – ocijenio je Brguljan.

On je dodao da je našim prvotimcima potrebna još jedna velika partija u odbrani koja bi im osigurala zlato, nakon osam godina i sjajnog trijumfa na EP u Malagi.

Sad dolazi najljepša utakmica. Finale pred 15.000 ljudi sa domaćinom i u zadnjih par godina najboljom ekipom svijeta. Ne može bolje od toga. Srbija je imala dan više pauze od nas. Moćna su ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Ali i mi smo pokazali na ovom prvenstvu koliko vrijedimo. Borićemo se do zadnjeg atoma snage, pa kako bude. Siguran sam da možemo do zlata uz jednu fanatičnost kao u dosadašnjim utakmicama i naravno treba nam još jedna velika partija u odbrani – zaključio jeBrguljan.

Portal Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar