Dragana Živković – budućnost Budućnosti

Ognjen
Piše: Ognjen 707 pregleda Dodaj komentar
Foto: Djeca Prijestonice

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax, iako je sezona tek završena, nastavlja da slaže kockice za nove obaveze.

Nakon petnaestogodišnje Almedine Ahmić, opremu crnogorskog šampiona juče je zadužila sedamnaestogodišnja Dragana Živković. Angažovanjem reprezentativke Bosne i Hercegovine, za koju su pokazali interesovanje i mnogi evropski klubovi, te mlade Novljanke koja je sa samo 16 godina debitovala u seniorskoj selekciji Crne Gore, Budućnost Bemax je pokazala da u narednoj sezoni dobija novu mladu snagu.

“Odmah nakon angažovanja Ahmić, za koju smo uvjereni da predstavlja izuzetan projekat na duže vrijeme, najavili smo da ćemo dovesti i jednu od najtalentovanijih igračica u tom uzrastu iz regiona. To je svakako Dragana Živković, koja je dominirala u WABA ligi do 17 godina, bila u idealnoj postavci lige, a nakon zapaženih partija u dresu Lovćena, logično je bilo da dođe u Budućnost. Živković je samo još jedan proizvod zajedničke saradnje sa Lovćenom, koji predstavlja fabrikovanje mladih igračica od kojih najtalentovanije dolaze kod nas. Drago mi je da smo postigli dogovor i nadam se da će u dresu Budućnosti Dragana Živković potvrditi ogroman potencijal i nastaviti da napreduje”, potvrdio je Areni Zoran Vujičić, direktor podgoričkog kluba.

Živković je 11. novembra prošle godine sa samo 16 godina i 292 dana odigrala prvi zvanični meč za seniorsku reprezentaciju Crne Gore (na meču protiv Islanda u Rejkjaviku). U WABA ligi do 17 godina predvodila je ekipu Lovćen/Budućnost do srebra (bila u idelanom timu lige), dok je u dresu Lovćena blistala i za seniorke i za juniorke. Da je prevazišla taj uzrast dokazao je finalni turnir proteklog vikenda, gdje je na dva meča Živković ostvarila 48
poena, uz 43 skoka!

“Drago mi je što su ljudi iz Budućnosti prepoznali moj talenat i što su mi pružili šansu da se takmičim u najjačoj ligi u regionu. Budućnost je veliki klub, sa dobrom i svijetlom tradicijom, što mi daje dodatni motiv da radim još jače i da napredujem”, kazala je Živković.

Dragana je i ranije bila prepoznata kao adut za Budućnost, ali je procijenjeno da bi zbog napredovanja dobro bilo da odradi sezonu u Lovćenu. Veliki broj mečeva i rad sa trenerom Zoranom Kašćelanom donio je rezultate, tako da je Živković konstantno potvrđivala da je trenutno najveći biser crnogorske košarke.

“Sve igračice poznajem, sa većinom sam i trenirala, tako da za mene nema nekih noviteta, ne osjećam se kao da idem u drugu sredinu. Ovo je za mene veliki iskorak i nastojaću da i u ekipi Budućnosti potvrdim potencijal i opravdam očekivanja”, naglasila je Živković.

U podgoričkom klubu zadovoljni su, ali Vujičić već najavljuje nove akvizicije.

“Želimo da već u narednim danima potpišemo ugovor i sa još jednom mladom crnogorskom igračicom, kako bi pokazali da želimo da u Budućnosti budu na okupu sve najtalentovanije košarkašice”, jasan je Vujičić.

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar