Đoković: Zbog Savićevića sam postao navijač Milana

Vladan
Piše: Vladan 610 pregleda Dodaj komentar
Foto: AP/Tanjug

Pauzu između mečeva na ATP turniru u Rimu Novak Đoković je tokom prošle sedmice iskoristio da isprati prvi meč Milana i Intera u polufinalu Lige šampiona na “San Siru”.

Nije tajna da je najbolji svjetski teniser navijač velikana iz Lombardije, a u opširnom intervjuu za “Korijere dela Sera” otkrio je i da se u crveno-crne boje zaljubio zbog crnogorske fudbalske legende, koja je tokom devedesetih nosila dres Milana.

“Kako sam postao navijač Milana? Zbog Dejana Savićevića, ‘Genija’. Kao i zbog oca”, rekao je Đoković za Korijere.

Između ostalog, Đoković je govorio i o svom djetinjstvu, ratu u Jugoslaviji i Ukrajini, a naglasio je i da nije antivakser, kako je bio označen zbog toga što nije želio da primi vakcinu protiv koronavirusa.

“Nisam protiv vakcinacije i nikada nisam rekao da jesam, niti sam za vakcinaciju. Branio sam slobodu izbora, jer smatra, da je snovno ljudsko pravo da slobodno odlučuje šta će ubrizgati u tijelo, a šta ne”, dodao je Đoković.

Kaže da se u tim trenucima osjećao kao “persona non grata”.

“Kao ovca okružena sa dvadeset vukova, a čovjek sam protiv velikih medija nema šanse. Imao sam kovid, ali uvijek sam prihvatao pravila – nisam mogao da idem u SAD i nisam otišao, odustao sam od dva US opena da bih ostao dosljedan sebi. Nisam govorio, jer sam vidio da se ono što govorim iskrivi. Ove godine sam se vratio u Australiju i pobijedio, ali bio sam razočaran – zbog medija i mnogih kolega. Neću reći njihova imena”, istakao je Đoković.

Srpski teniser danas nastavlje bitke u Rimu – od 13 sati u četvrtfinalu igra protiv Danca Holgera Runea.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar