Dobrković: Želimo da budemo brend Bara

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 840 pregleda Dodaj komentar

Odbojkaški klub Mornar iz Bara osnovan je 1947. godine. Pet godina kasnije je bio šampion Crne Gore. Imao je uspone i padove, a sada je zahvaljujući grupi entuzijasta ponovo oživio.

Predsjednik kluba i trener, Ivan Dobrković, uspio je da okupi grupu ljudi, obezbijeđena su finansijska sredstva, raniji članovi kluba su odlučili da se aktiviraju, od 14 igrača Mornara, 12 je iz Bara, formirana je ekipa i Mornar je počeo da se takmiči u šampionatu Crne Gore sa ekipama Budve, Jedinstva, Budućnosti, Sutjeske i Mornara.

„Uspjeli smo prošle godine ponovo da aktiviramo klub i ove godine se takmičimo u elitnom društvu. Reprezentacija Crne Gore je napravila istorijski uspjeh plasmanom i sjajnim partijama na Evropskom prvenstvu. Sada svi zajedno moramo da nastavimo sa radom kako bi unaprijedili klupsku odbojku, jer su klubovi osnova državnog tima. To je jedan od osnovnih razloga zbog koje smo se ponovo odlučili da oživimo mušku odbojku u Baru, da aktiviramo klub koji je osnovan daleke 1947. godine i koji je 1952. godine bio šampion Crne Gore”, rekao je Ivan Dobrković predsednik Mornara iz Bara i nastavio:

„Naravno da smo odmah formirali i školu odbojke, a od naredne godine ćemo biti učesnici “EKO mini odbojke” koju organizuje Odbojkaški savez Crne Gore. Svjesni smo da moramo da idemo korak po korak u dugoročnom projektu koji smo pokrenuli. Trenutno želimo da se izborimo za mjesto u polufinalu plej-ofa u šampionatu Crne Gore, da stignemo do finalnog turnira, a da pri tome unaprijedimo rad sa mlađim selekcijama. Nastojimo da obezbijedimo sredstva kako bi škola odbojke bila besplatna, jer je to osnova za masovnost, iz koje bi u bliskoj budućnosti došao u kvalitet. Dugoročni cilj je da postanemo brend Bara, da kada se priča o sportskim kolektivima iz Bara, budemo uz rame Košarkaškom klubu Mornar i Odbojkaškom klubu Luka Bar“.

U šampionatu Crne Gore trenutno se takmiči pet klubova, a cilj svih odbojkaških poslenika i čelnika Saveza je da broj učesnika u elitnom društvu raste iz godine u godinu.

Kada je riječ o ciljevima Mornara, odnosno o plasmanu u polufinale plej-ofa i na finalni turnir, jasno je da će glavni rival na tom putu biti Sutjeska iz Nikšića, jer aktuelni šampion Budva, Jedinstvo iz Bijelog Polja i Budućnost imaju daleko kvalitetnije ekipe.

KLJUČNE RIJEČI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar