Do kad će Boka biti bez bazena?

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 244 pregleda Dodaj komentar
FOTO: VPSCG

Početak nove sezone, obaveze Jadrana i Primorca u kvalifikacijama za Ligu šampiona ponovo su bacile svjetlo na činjenicu da Boka, baza najtrofejnijeg crnogorskog sporta, nema zatvoreni bazen.

Početkom jula se urušio krov na plivalištu Instituta „Simo Milošević” i taj objekat neće biti u upotrebi najmanje u periodu od naredne tri godine.

Rekonstrukcija bazena „Nikša Bućin” u Kotoru traje skoro pet godina.

Navodno je završena ali je „zapelo” oko upotrebne dozvole.

Govorio je o tome, pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona, sportski direktor vaterpolo kluba Jadran, Miloš Mračević.

– Nažalost, nismo u mogućnosti da rivale dočekamo u Herceg Novom iz dobro poznatih razloga. Prije nešto više od 30 godina Boka je imala dva zimska bazena, a 2021. nema ni jedan. Situacija je alarmantna i posledice će se vidjeti u budućnosti – tvrdi Mračević.

Rekonstrukcija plivališta Instituta „Simo Milošević” iziskuje mnogo novca i sigurno neće biti brzo završena, potvrdio je to i sprotski direktor kluba sa Škvera. Novljani sada moraju da razmišljaju kako da nastave normalno funkcionisanje.

– Željeli bismo da se što prije završi rekonstukcija bazena u Kotoru, jer su nam komšije prva adresa na koju bismo se obratili za pomoć. Situacija je zaista složena. Već teku pregovori oko pokrivanja bazena na Škveru. Radi se o zahtjevnom poslu, već su angažovani i inžinjeri na tom projektu, razgovaramo sa Opštinom Herceg Novi. Realizacija projekta bi omogućila da u zimskim mjesecima imamo mjesto za treninge, mlađe kategorije i za odigravanje takmičarskim mečeva, a čak bi i seniori mogli da igraju utakmice određenog ranga – dodao je Mračević.

Jadran će, zbog pomenutih problema, protivnike u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona ugostiti u Podgorici.

– Od starta smo razmišljali da ne treba da odustanemo od organizacije turnira prve runde kvalifikacija, obratili smo se prijateljima iz Podgorice, gdje se osjećamo kao kod kuće. Mislim da će ovo biti još jedan zamajac za vaterpolo u glavnom gradu. Jedino ostaje žal što zbog anti Kovid-19 režima neće biti moguće prisustvo navijača na tribinama. Na turniru će učestvovati sedam ekipa, pa se, kada se u obzir uzmu i oficijelna lica, dolazi do broja od 150 učesnika. Iz tog razloga je bilo nemoguće pustiti navijače na tribine. RTCG će direktno preositi pet utakmica, dok je svaki od 21. meča moguće pratiti preko lajv strima LEN sajta – pojasnio je Mračević.

Glavni grad priskočio u pomoć

U pomoć je vaterpolistima Jadrana priskočila Podgorica.

Pomoćnik sekretara za kulturu i sport Glavnog grada, Miloš Antić, rekao je na konferenciji za medije da je Podgorici čast što će ugostiti timove iz vaterpolo Lige šampiona.

– Podgorica će prvi put u istoriji biti domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, ali imamo mnogo iskustva u organizaciji velikih sportskih manifestacija i mečeva. Uradićemo sve da budemo pravi domaćini. Nadam se da je ovo početak lijepe saradnje sa Jadranom, iako već sarađujemo sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore. Novljanima, pored sreće u takmičenju, takođe želim da što prije na raspolaganje dobiju svoj zatvoreni bazen – kazao je između ostalog Antić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar