Dino Radončić: Istorijski trenutak, jako sam srećan što sam tu jer volim da igram za reprezentaciju

Vladan
Piše: Vladan 308 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Iako ima samo 25 godina, Dino Radončić je jedan od najiskusnijih igrača na koje selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, Boško Radović računa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Radončić je godinama dio naše reprezentacije, sa ekipom je igrao na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, a ovog ljeta ima priliku da sa saigračima izbori odlazak na Olimpijske igre – Crna Gora će od 2. do 7. jula učestvovati na kvalifikacionom turniru u Rigi, a košarkaš Bajerna ne krije zadovoljsto što je ponovo u nacionalnom timu.

“Čast je i privilegija biti dio ove reprezenztacije i provesti neko vrijeme sa ovim momcima. Mislim da je san svakog sportiste igrati na Olimpijskim igrama. Nas su dobri rezultati na evropskim i svjetskim prvenstvima doveli do pozicije da možemo da se borimo za to. Siguran sam da ćemo se od prvog dana boriti. Kao i uvijek jako sam srećan što sam tu, jer volim da igram za reprezentaciju”, kazao je Radončić.

Naša selekcija u Letoniji neće biti kompletna, budući da selektor Radović ne može da računa na Bojana Dubljevića, Nikolu Ivanovića, Vladimira Mihailovića, Nemanju Radovića i Marka Todorovića. U međuvremenu, zbog povrede neće biti ni Zorana Nikolića, dok su Fedor Žugić i Jovan Kljajić otkazali nastup.

“Siguran sam da će biti teško. Dosta je iskusnijih igrača povrijeđeno, ekipa je sada izmijenjena, podmlađena, ali isto tako ne vidim razlog zašto se ne bismo borili za Olimpijske igre. Mislim da imamo šanse”, optimističan je Radončić.

Crna Gora će u Rigi igrati protiv Brazila (2. 7) i Kameruna (3. 7). Dvije selekcije prolaze u polufinale i ukrštaju sa sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Pobjednik turnira ide u Pariz.

“Kamerun manje poznajem, a Brazil je jako kvalitetan, znam dosta dobro tu ekipu, a sa dvojicom igrača iz te selekcije sam igrao. Mislim da moramo ići od utakmice do utakmice, taj prvi meč protiv Brazila biće jako težak i zahtjevan, ali svakako da vjerujem da imamo kvalitet da im odgovorimo”, objasnio je crnogorski reprezentativac.

Tokom sezone Radončić je imao probleme sa povredom, ali je sve to prošlost – ističe da je iskoristio period da određene stvari kod sebe dodatno poboljša.

“Šut je segment moje igre koji moram da popravim i na kojem sam radio dosta. Imao sam jednu malu intervenciju na lijevoj šaci i čim sam se oporavio krenuo sam da radim na tim stvarima. Na prošlom Svjetskom prvenstvu imali smo taj problem, gdje je Nikola Vučević stalno bio udvajan, tako da se otvarala šansa za nas ostale da moramo da pogodimo. To je bila jedna od stvarih koju sam želio da popravim i svakako da sa dosta samopouzdanja vjerujem da će to ići kako treba”, objasnio je Radončić.

Ekipa će u Rigi biti podmlađena, a Radončić u tome vidi šansu.

“Siguran sam da ćemo mi iskusniji, iako sam generalno još mlad, ali sam dosta toga prošao kroz reprezentaciju, imati momenata gdje ćemo znati da odigramo drugačije u odnosu na ove mlađe, koji će sa novom energijom i žarom doprinijeti puno, što nam je možda i prijeko potrebno. U svakom slučaju, sa dosta optimizma očekujem ovaj turnir i naravno sa mnogo motiva očekujem da se borimo u ovom istorijskom trenutku”, podvukao je Radončić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA!
KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar