Dejan Radić se vratio u Budućnost

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 451 pregleda Dodaj komentar
Dejan Radić, foto: Stefan Ivanović

Dejan Radić novi je trener odbojkaša Budućnost voleja, saopšteno je iz podgoričkog odbojkaškog kluba.

Radić je nekadašnji srednji bloker podgoričkog kluba, a u glavni grad Crne Gore ponovo je nakon 14 godina.

Rodom iz Bijeljine, 38-godišnji Radić je ovog ljeta završio igračku karijeru, nakon što je dvije sezone odigrao u Švajcarskoj, u Ženevi.

Radić je u Budućnosti, pod vođstvom trenera Igora Kolakovića, proveo tri sezone, od 2006. do 2009. godine, prve tri u nezavisnoj državi, tokom kojih je osvojio dvije šampionske titule i tri nacionalna kupa sa “plavima”.

Igračku karijeru je počeo u Republici Srpskoj, a u Budućnost je stigao iz Crvene zvezde. Nakon Budućnosti je igrao u Libanu, zatim za belgijski Lenik, novosadsku Vojvodinu, te francuski Kan i Ajačio, prije nego je otišao u Švajcarsku. U Kanu mu je trener ponovo bio Kolaković, kod koga je Radić zaigrao i za reprezentacije Srbije, u vrijeme kada je selektor “orlova” bio naš proslavljeni trener.

Na nedavnom Evropskom prvenstvu za pionire u Podgorici, Radić je bio u stručnom štabu pionirske selekcije Crne Gore, kao pomoćnik Darka Prebiračevića.

On je na kormilu kluba naslijedio Miljana Boškovića, koji je preuzeo Budvu.

Radić je u prvom obraćanju javnosti kao trener kazao da mu je drago što će rad u odbojci nastaviti u Budućnosti, u kojoj je, kako je istakao, puno naučio i koja mu je bila odskočna daska u daljoj igračkoj karijeri.

“U igračkoj karijeri, koja je trajala 20 godina, naučio sam da samo istrajan rad, posvećenost i maksimalna odgovornost donose rezultate. To će mi i biti glavni motiv za rad. Hvala čelnicima kluba što su mi pružili šansu da odmah poslije završetka igračke karijere, koju sam završio u maju, postanem trener i što su me poslije 14 godina vratili u klub u kojem sam nastupao kao igrač”, rekao je Radić na konferenciji za novinare.

Radić u dresu Budućnosti na finalu Kupa Crne Gore 2007.godine u Bijelom Polju

On je istakao da je Igor Kolaković najveće ime sa kojim je radio, navodeći da je trofejni podgorički stručnjak ostavio na njega najveći utisak.

“Sa njim sam radio u Budućnosti i Kanu, kao i u reprezentaciji. Najviše sam naučio od njega. Motiv i cilj biće, ne da ga kopiram, već da se prisjetim nekih stvari koji sam radio sa njim, ali i sa drugim trenerima”, rekao je Radić.

On smatra da ima šta da predoči mladoj ekipi Budućnosti i da predstoji veliki rad.

“Imamo mladu ekipu, čeka nas veliki posao da se napravi sistem. Uz dobar rad, doći će i rezultat”, rekao je Radić.

Govoreći o početku priprema, on je naglasio da zbog zauzetosti dvorane odbojkaši na parket ne mogu prije 1. septembra.

“Prije toga desetak dana ranije radićemo u teretani i trim stazi desetak dana”, rekao je Radić.

Direktor Zoran Vukčević kazao je da će prvi pomoćnik Radiću biti Bojan Radović, dok će kondicioni trener biti Jovan Radulović.

Govoreći o promjenama u igračkom kadru, on je istakao da korektor Bojan Strugar i primač servisa Adnan Čirić neće naredne sezone nositi dres Budućnosti.

“Prvom timu biće priključeno šst najtalentovanijih kadeta ili juniora. Cilj da se pojačamo na poziciji korektora. Biće to miks mladosti i iskustva, a glavni cilj biće promocija mladih igrača. Ambicije moraju biti visoke, ali bez moranja da se nešto ostvari”, rekao je Vukčević.

Racković i Vukčević sa Radićem na press konferenciji

Predsjednik Nikola Racković kazao je Budućnost poznata po tome što afirmiše mlade igrače, ali i da vodi računa o bivšim sportistima, da nakon svoje igraćke karijere nastave da rade u klubu i doprinose u njegogovom razvoju.

“O Dejanu Radiću kao igraču ne treba puno trošiti puno riječi. Radi se o izuzetnoj ličnosti sa izuzetnom karijerom. Na odbojkaškoj sceni je dugo godina, bio je igrač Crvene zvezde, Vojvodine, Budućnosti, igrao je u Kanu, a karijeru je završio u Švajcarskoj”, rekao je Racković.

On je ponovio da je politika kluba promocija mladih igrača, ali i da se šansa pruži mladim trenerima.

“U klubu su, kao treneri, ponikli Veselin Vuković, Igor Kolaković i Miljan Bošković. Prvi trenerski angažman imaće i Radić. Spremni smo da stvorimo sve potrebne uslove za rad i afirmaciju mladih igrača”, rekao je Racković.

On je naglasio da je Budućnost na početku trogodišnjeg ciklusa, u kojem je cilj stvaranje nove ekipe.

“Nemamo imperativ rezultata, ali na kraju tog perioda očekujemo da ćemo uspjeti da rad krunišemo titulom ili trofejom Kupa”, rekao je Racković.

KLJUČNE RIJEČI: ,
IZVOR: MINA, Pobjeda
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar