Dejan Damjanović završio karijeru

Popularni Boske rekao ,,zbogom“ fudbalu u 43. godini

Reprezentacija.me
Piše: Reprezentacija.me 682 pregleda Dodaj komentar

Dejan Damjanović, kralj azijskog fudbala i dugogodišnji reprezentativac Crne Gore, objavio je kraj karijere u 43. godini.

Popularni Boske se proslavio igrajući u Aziji, naročito u dresu južnokorejskog Seula za koji je nastupao u dva navrata. Igrao je i za Inčon, Suvon i Daegu, kineske klubove Điangsu i Peking Guan, a posljednji klub bio mu je Kiči iz Hongkonga.

Karijeru je počeo u Sinđeliću, nosio je i dres Železnika, Sremčice, Srema, Radničkog iz Beograda, Bežanije, a azijsku misiju počeo u Al Ahliju iz Saudijske Arabije.

Sa 42 pogotka najbolji je strijelac u istoriji azijske Lige šampiona, a ima tri titule prvaka Južne Koreje sa Seulom. Više puta je bio izabran u idealni tim K lige, 2012. je bio igrač sezone, biran je i u najboljih 11 azijske LŠ, bio fudbaler godine u Hongkongu…

Posebno poglavlje u karijeri zauzimaju nastupi za crnogorsku reprezentaciju, za koju je debitovao 16. oktobra 2008. protiv Italije.

Pamte se njegovi pogoci protiv Engleske u Podgorici, Poljske u Varšavi, Ukrajine u Kijevu… Ukupno ih je postigao osam u 30 nastupa.

– Nevjerovatno, ali došao je i ovaj dan. Poslije 25 godina profesionalnog igranja fudbala, vrijeme je da kažem hvala fudbalu, od sada ću uživati u njemu van terena. Hvala svim klubovima za koje sam igrao, trenerima, saigračima i navijačima na stalnoj podršci, strpljenju i razumijevanju. Hvala Aziji i posebno Južnoj Koreji koja je sve ovo učinila mogućim i podarila mi nezaboravne momente. Hvala i mojoj familiji, supruzi koja me pratila, podržavala i bila moja najveća snaga – napisao je svom Instagram profilu Damjanović, miljenik crnogorskih navijača.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: Vijesti
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar