Dejan Damjanović: Vučinić – klasa za sebe, Jovetić – mađioničar, Savić – mašina

Dejan Damjanović je legenda azijskog, najbolji stranac u istoriji južnokorejskog fudbala.

I jedan od omiljenih reprezentativaca Crne Gore…

U julu će napuniti 39 godina, ali igra na najvećoj sceni – u Daeguu, nakon sjajnih sezona u Inčonu, Seulu i Suvonu.

Boske je za sajt Azijske fudbalske konfederacije (AFC) izabrao najbolji tim od igrača sa kojima je igrao u karijeri.

Među njima su Stefan Savić, Stevan Jovetić i Mirko Vučinić, kao i golman Darko Božović, koji je na početku stvaranja crnogorske reprezentacije bio na spisku prvog selektora Zorana Filipovića.

O Saviću

“Šta da kažem za njega. Partizan, Mančester siti, Fiorentina, Atletiko – može da bira tim. Kao mašina je, napredovao je fizički i mentalno. On je jedan od lidera Atletika i ključni igrač našeg nacionalnog tima. Mislim da su najbolji dani pred njim”.

O Jovetiću

“Svi znaju Jovetića. Mađioničar u napadu, igrač koji može da napravi razliku na svakoj poziciji. Izuzetan karakter, sjajan momak…Nadam se da su povrede iza njega i da će pokazati da je jedan od najboljih ofanzivnih igrača  u Evropi”.

O Vučiniću

“Jedan i jedini – najbolji napadač sa kojim sam igrao. Malo je luckast, ali to što može da napravi sa loptom u samo jednom kvadratnom metru terena je nezamislivo. Bilo je uživanje gledati kako igra, njegove kretnje i ideje, njegova dodavanja na uskom prostoru… Imao je sve. Kada sam igrao sa njim vidio sam kako izgleda igrač koji vrijedi 50-60 miliona eura. To je drugi nivo fudbala. Sve što misliš da uradiš, on uradi dva puta brže i bolje. Nevjerovatno”.

Damjanovićev idealni tim

Darko Božović (Crna Gora) – Ča Du-ri (J. Koreja), Adilson (Brazil), Stefan Savić (Crna Gora), Kim Ju-jung (J. Koreja) – Ha De-sung (J. Koreja), Ki Sung-jueng (J. Koreja) – Mauricio Molina (Kolumbija), Mario Đurovski (S. Makedonija), Stevan Jovetić (Crna Gora) – Mirko Vučinić (Crna Gora)

Povezani članci

Leave a Reply

Back to top button