David Mirković na NBA-FIBA kampu u Vroclavu

Vladan
Piše: Vladan 320 pregleda Dodaj komentar
Foto: FIBA

Jubilarno, 20. izdanje NBA-FIBA kampa “Košarka bez granica” biće održano od 25. do 28. avgusta u Vroclavu, a učesnik će biti i talentovani crnogorski košarkaš David Mirković.

Kamp će okupiti mlade košarkaše iz Evrope, koji će učiti od sadašnjih i bivših igrača. U Vroclavu će, između ostalog, biti košarkaš San Antonija, Džeremi Sočan, kao i WNBA zvijezda Rut Rajli, koja je dva puta osvajala prsten, a sa ekipom SAD ima i zlato sa Olimpijskih igara u Atini 2004. godine.

Košarkaše zvijezde, koje su u karijeri učestvovale na NBA-FIBA kampovima su, između ostalog, Danilo Galinari, Deni Avdija, Dario Šarić, Jonas Valančunas…

Iza Davida Mirkovića je veoma aktivno ljeto. Košarkaš SC Derbija je prvo sa mladom reprezentacijom Crne Gore učestvovao na Evropskom prvenstvu u Grčkoj, gdje je ekipa Dušana Dubljevića izborila opstanak u A diviziji.

Mirković je potom sa juniorima igrao na Evropskom prvenstvu B divizije u Portugalu. Crna Gora je na tom turniru osvojila treće mjesto, a mladi košarkaš je izabran u idealnu petorku šampionata.

Mirković je zajedno sa saigračem iz Derbija, Vasilijem Todorovićem, u aprilu bio dio Next Generation tima na Evroliginom turniru u Beogradu, a u maju i na završnom turniru u Kaunasu. I na turniru u Beogradu je bio u idealnoj petorci.

Next Generation tim je u finalu u Kaunasu izgubio od Real Madrida.

KLJUČNE RIJEČI:
IZVOR: vijesti.me
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar