Darko Brguljan još dvije godine u Kanotijeriju

Vladan
Piše: Vladan 781 pregleda Dodaj komentar

Nagrada za vrhunsku sezonu je stigla u vidu novog ugovora – Darko Brguljan će i naredne dvije godine igrati za Kanotijeri.

Crnogorski reprezentativac je, naime, u petak uspješno okončao pregovore sa klubom iz Napulja i već sada, više od mjesec prije kraja sezone, otklonio dileme oko toga gdje nastavlja karijeru.

Želio sam ugovor na godinu, ali dvogodišnja saradnja mi je bila privlačna i nisam se dvoumio. Veoma sam zadovoljan svime u klubu, zadovoljni su i oni mojim partijama i bilo je prirodno da ostanem ovdje“, rekao je Brguljan.

Bivši igrač Primorca igra najbolju sezonu u karijeri, sa 71 pogotkom je najbolji strijelac prvenstva i najzaslužniji je što je Kanotijeri obezbijedio plasman u plej-of, čime je nadmašio očekivanja.

Na startu sezone smo razmišljali samo o opstanku, ali su kasnije apetiti porasli. Uradili smo veliki posao, jer su ispred nas samo Pro Reko, Breša, Savona, Posilipo i Akvakjara, klubovi koji dominiraju Italijom u posljednjih 15 godina. Imamo ambicije i u plej-ofu, vidjećemo šta će biti, iako nemamo pritisak rezultata u ovom periodu sezone“, dodao je Brguljan i pojasnio da nije ni razmišljao o tome da ide iz Napulja:

Bilo je nekih nagovještaja da ću imati ponuda ovog ljeta, ali za mene je najbolje što ostajem ovdje“.

Takođe, prvi put u karijeri ću moći da se posvetim ljetu i reprezentaciji ne razmišljajući o narednoj sezoni i tome gdje ću igrati“, jasan je Brguljan.

Rival Kanotijeriju u četvrtfinalu italijanskog prvenstva je Posilipo, gradski rival za koji nastupaju Aleksandar Radović i Filip Klikovac.

Pobijedili su nas oba puta ove sezone. Moramo da zaustavimo Filipa i Sašu, koji igraju odlično, i onda je sve moguće“, zaključio je Brguljan.

 

 

 

 

Vijesti

KLJUČNE RIJEČI:
Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar