Danka Kovinić i Ljubomir Čelebić najbolji u 2018. godini

Vladan
Piše: Vladan 914 pregleda Dodaj komentar

Danka Kovinić i Ljubomir Čelebić i najbolji su crnogorski teniseri u 2018. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore.

Danka je godinu završila na 157. mjestu WTA liste, dok je Čelebić 835. na ATP listi. Zbog obaveza na pripremama za novu sezonu, oboje nisu prisustvovali današnjoj svečanoj ceremoniji.

“Kovinić je najavila napredak i nadam se da će u 2019. godini osviojiti dovoljno bodova za olimpijsku normu za Tokio. Očekujem napredak na listi i od Ane Veselinović (665), Vladice Babić (847). Ona je završila koledž i pridružiće se Fed kup reprezentaciji. Forma Čelebića je u uzlaznoj formi, a povrede ga spriječile da bude još bolji”, rekao je predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović.

Analizirajući rezultate crnogorskih tenisera, Rašović je podsjetio da je Rezart Cungu sa svojim koledž timom postao šampion Sjedinjenih Američkih Država.

“Godinu su među prvih 100 juniora Evrope završili Milo Gazivoda (53), Danilo Raičević (76), Matija Samardžić i Divna Ratković (85)”, kazao je Rašović, i naglasio da iz kalendara TSCG održano više od 80 turnira, a da je ta asocijacija u saradnju sa klubovima organizovala 14 turnira, računajući i Fedkup i Dejvis kup.

“TSCG je, prema istraživanjima Evropske teniske asocijacije, zvanično najbrže rastuća teniska zemlja Evrope“, zaključio je Rašović, uz napomenu da je gost TSCG, povodom proslave 40 godina od osnivanja bio predsjednik Svjetske teniske federacije Dejvid Hagerti.

Nagrađen je i Pavle Rogan iz Eminenta, osvajač seniorskog prvenstva Crne Gore.

U kategoriji do 10 godina najbolji su Ivan Aranitović (TK Sutjeska) u muškoj, odnosno Staša Bulatović (Top spin) i Aleksandra Mijušković (Glava Zete) u ženskoj konkurenciji, a do 12 godina nagrađeni su Skender Katana (Belvi) i Iva Lakić (Eminent).

U kategoriji do 14 godina Simon Knežević (Nikšić) i Anđela Mrvaljević (Klej park) imali su najbolji nacionalni rang, dok su Matija Samardžić (Masters, 62) i Divna Ratković (Bar, 84) imali najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA).

Do 16 godina Milan Ristov (Podgorica) ima najbolji nacionalni, a Milo Gazivoda (Podgorica, 55) i Divna Ratković (Bar, 257) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina Jovan Vukosavljević (Glava Zete) ima najbolji nacionalni rang, dok su Mario Aleksić (Eminent, 848) i Anja Drašković (Dadeks, 1811) ostvarili najbolji plasman na ITF listi.

Priznanje je dobio i selektor Dejvis kup reprezentacije Balša Milošević povodom plasmana u drugu grupu Evro-afričke zone.

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar