Damjanović za CGF: Protiv Ukrajine najvažniji meč u kvalifikacijama

sport
Piše: sport 2.5k pregleda Dodaj komentar

Dejan DamjanovićSrušio je Ukrajinu u Kijevu, zaustavio je Engleze u Podgorici, u Južnoj Koreji je živa fudbalska legenda. Dejan Damjanović sa svojim Seulom nemilosrdno rešeta mreže u K-Ligi Južne Koreje, a za reprezentaciju pogađa kad je najvažnije.

 

 

Za one koji ne znaju, a takvih je malo, on je apsolutni rekorder po broju postignutih golova (31) u jednoj sezoni u K-Ligi.

 

Popularni “Boske” je u intervjuu za naš portal govorio o Seulu, ambicijama kluba ove sezone, kao i o reprezentaciji.

 

– U domaćem prvenstvu niste baš sjajno startovali, nakon sedam mečeva bez pobjede vezali ste dva trijumfa. Da li se šampion vraća u formu?

 

Tačno tako slabije smo krenuli ali mislim da je to iza nas i da sad krećemo u odbranu titule. U par mečeva nismo imali sreće ali tako to biva u fudbalu.

 

– Ti sa druge strane “rešetaš” mreže po običaju. U prošloj sezoni si oborio rekord po broju golova. Šta očekuješ od ove sezone?

 

Što se mene tiče ja dobro radim svoj posao (smijeh).  Imam šest golova  i tri asistencije u devet utakmica. Opet ću  probati da odbranim titulu najboljeg strijelca u Koreji.

 

– U azijskoj Ligi šampiona ste u svojoj grupi ubjedljivo prvi kolo prije kraja. Koje su ambicije Seula u tom takmičenju i u domaćem prvenstvu?

 

U AFC smo dobro krenuli i to nam je prioritet ove godine. U tom takmičenju ima mnogo dobrih ekipa tako da ćemo vidjeti šta možemo da uradimo. Mi želimo finale i titulu. Teško je sad nesto govoriti jer ima previše utakmica ali probaću da i u ovoj godini podignem neki trofej.

 

– Kažu da kad je nešto dobro to ne treba mijenjati. Ti u Seulu imaš status legende, simbol si tog kluba. Da li razmišljaš o promjeni sredine?

 

Stvarno mi je dobro ovdje i gledaju me kao legendu kluba i lige tako da ne razmišljam o promjeni sredine.

 

– Moramo pomenuti i reprezentaciju. Još 38 dana je do meča sa Ukrajinom. Mnogi smatraju da ta utakmica može biti ključna za naše kvalifikacije. Šta ti očekuješ od te utakmice? Vidiš li je kao odlučujuću?

 

Šansa koja nam se sad ukazala sa reprezentacijom  je jedinstvena i to moramo da iskoristimo pogotovo što sad Ukrajina stiže kod nas kuci. Sa tom pobjedom bi imali baraž u rukama i mislim da onda i to prvo mjesto ne bi bilo nemoguce! Vjerujem da možemo pred našim navijačima da dobijemo Ukrajinu samo da nas povrede zaobiđu u ovih mjesec dana – zaključio je Damjanović.

 

izvor: www.cg-fudbal.com

Podijeli ovaj članak
Ostavi komentar